1. Portada /
  2. Descobriex Benissa /
  3. Cales i Platges /
  4. Snorkel /
  5. Ruta 2: La Fustera
tornar

Ruta 2: La Fustera

CARACTERÍSTIQUES:

PROFUNDITAT MÀXIMA : -5m
DURADA: 30'
ORIENTACIÓ: S
BIÒTOPS: arena - praderies - roques
ACCÉS: Av. La Marina, km. 2,6. En aquest punt veureu un senyal indicatiu de la Platja de La Fustera. Seguiu-la baixant per la Ctra. de la Platja fins arribar al pàrquing.
Entre la posidònia trobareu nombroses espècies com les brillants salpes que patrullen entre aquests jardins submarins.

Des d'aquest idíl·lic paisatge podreu portar a terme diversos passejos aquàtics, tot i que anem a descriure la ruta que abarcaria la part dreta (àrea sud) de la platja. Una vegada en l'aigua ens separem un poc de la vora buscant el punt on l'arena es troba amb el fons mésdur de pedra que inicialment apareix com a plaques de roca nua per a després adoptar la forma de pedres entapissades d'algues. Progressivament farà aparició la praderia de posidònia que en forma de llargues praderies va cobrint els nombrosos illots de roca que trobareu a la vostra esquerre a mesura que avanceu. Entre la posidònia podreu trobar nombroses espècies com les brillants salpes que patrullen entre aquests jardins submarins. També serà fàcil l'encontre amb peixos agulla, que són habituals d'aigües clares i superficials i, ja entre les roques, variades, serrans, tords i donzelles.

Tot i que aquesta vida marina la podreu observar ja si sobrevoleu flotant des de la superfície, paga la pena si teniu un poc de pràctica, agafar un poc d'aire i descendir breument al fons per a descobrir detalls que d'altra manera passarien desapercebuts, ja que la profunditat màxima no superarà els 4 o 5 metres. Quan arribeu a un xicotet illot que realment és una prolongació rocosa del litoral, podreu donar la volta i tornar més arrimats a la costa, on el fons és més rocós i encara menys profund.

PREMIS MEDIAMBIENTALS :

Platja: Premi "Ecoplayas", ISO 9001 i 14001; Aula de la Mar: Bandera Blava; Passeig ecològic: ISO 9001 i 14001

SERVEIS I ACTIVITATS:

Snorkel, Vela, Surf, Caiac, Senderisme, Baret, Pàrquing, Arena, Bar, Lavabos públics adaptats per a persones amb mobilitat reduïda, Rentapeus, Jocs per a xiquets, Aula de la Mar, Oficina de turisme de Benissa platja, Oficina d'Atenció Ciutadana, Oficina de la policia local; Serveis de salvament i vigilància del 15 de juny al 15 de setembre, dies festius inclosos de 10h30 à 18h30, microreserva de flora.