1. Portada /
  2. Descobriex Benissa /
  3. NaturSport /
  4. Senderisme /
  5. Ruta de les Ermites 👨‍👩‍👧 🚗 ...
tornar

Ruta de les Ermites 👨‍👩‍👧 🚗

Un passeig per les xicotetes i acollidores ermites que poblen el vast territori benisser són un plaent viatge en el temps cap al rural.

La gran extensió del terme municipal de Benissa va propiciar el desenvolupament de moltes partides rurals disperses per aquest. Les vies de comunicació entre els diversos nuclis existents eren deficients i això va motivar, a principis del S. XIX, la construcció de xicotetes esglésies en les partides més poblades com a Sta AnnaPinosBenimarraigLleusBenimarco i Pedramala. Aquestes ermites es van alçar a instàncies de l'església i amb l'ajuda dels seus habitants, per a cobrir les necessitats religioses i educatives dels feligresos, perquè també es van construir xicotetes escoles pròximes a les ermites per a l'educació dels xiquets. Les partides es van convertir així en minúsculs nuclis urbans. En les menys poblades, les cases senyorials comptaven amb la seua capella privada, i allí es realitzaven els actes religiosos.

Excepte el cas de l'Ermita de Santa Anna, l'edificació de la qual data de 1613, totes les altres tenen el seu origen en els primers anys de 1800.

Descarrega't el fulletRuta de les Ermites GPXWikiloc