1. Portada /
  2. Blog /
  3. Coneix el poble que has de veure...
tornar

Coneix el poble que has de veure prop de Dénia

Dénia, capital de la comarca de la Marina Alta, és coneguda pel seu producte estrela: lagamba roja de Dénia, però no solament per açò, es tracta d'un dels nuclis turístics més importants de la província d'Alacant. On destaca sobretot dues coses: el seu Castell d'origen musulmà del S.XI i el Parc Natural el Montgó.

  • El Castell de Dénia

El Castell de Dénia és l'emblema de la ciutat. Des d'este punt es domina el port i Dénia. A més a més de gaudir d'unes espectaculars vistes, podràs visitar el Museu Arqueològic. I si vas a l'estiu, trobaràs visites guiades que t'ajudaràn a entendre millor este enclavament històric pel que van passar Muyahid o Jaume I.

  • El Montgó

El massís del Montgó, de 753 m, també és tot un símbol en la comarca de la Marina Alta. És una de les muntanyes a les que s'ha de pujar almenys una vegada en la vida. Des de d'alt es divisa tota la comarca, i inclòs en dies clars es pot veure Eivissa i Cullera.

¿Qué veure prop de Dénia?

Entre els pobles prop de Dénia es troba Benissa, a 24 km de distància. En este municipi sobreeixen dos enclavaments: L'Església de la Puríssima Xiqueta i la Serra de Bèrnia.

L'Esglesia de la Puríssima Xiqueta

Amb paraules ens quedariem curts per descriure el meravellós monument que és l'Església de la Puríssima Xiqueta de Benissa. Les seues dues tores són visibles des de molts punts del terme municipals. L'Església a més de ser un símbol per als benissers i benisseres, destaca per la seua espectacularitat. És un edifici construït entre el 1902-1929 d'estil neogòtic que mira cap al cel. En l'altar trobarem la imatge de la Puríssima Xiqueta, patrona de Benissa molt venerada, un regal d'uns peregrins al notari Juan Vives tras alojarlos en una noche fría del SXVII.

Si busques un poble que veure prop de Dénia, vine a Benissa i coneix l'Església de la Puríssima Xiqueta.

La Serra de Bèrnia

Esta Serra, frontera natural entre les comarques de la Marina Alta i la Marina Baixa, a més de ser una de les muntanyes més altes de la comarca de la Marina Alta (conta amb 1.128 m) és un entorn ideal per a passar el dia prop de Dénia. Per Bèrnia discurreixen dues rutes. La primera, circular, es tracta del PR-CV 7, que té com a punt d'inici les Cases de Bèrnia, i es dirigeix cap a la Font de Bèrnia, des d'este punt, la ruta arriba al Forat, un pas natural que comunica els dos costats de la muntanya. A continuació es port arribar al Fort de Bèrnia, una antiga fortalesa construïda durant el regnat de Felip II per a controlar i sufocar les revoltes morisques. Encara es poden veure restes de les voltes, les muralles i el fossat. La segona ruta, el PR-CV 436 uneix l'Ermita de Pinos amb Altea la Vella.

Atreveix-te i vine a visitar Benissa, el poble que veure prop de Dénia!