1. Portada /
  2. Blog /
  3. El turisme enolòlgic: una manera ...
tornar

El turisme enolòlgic: una manera diferent d'enamorar-se de Benissa

En Benissa, no solament pots gaudir en la platja o traslladar-te a una altra època en el seu centre històric, també pots gaudir del seu raïm, vi o vinyes.

Gaudeix del vi i de les vinyes de Benissa

Ens trobem en plena verema, un moment de molta importància per a tot agricultor. És el moment en el que es recolleix el raïm, després d'un any dur de treball.

El procés del raïm

Primer cau la fulla, en hivern es tallen les branques que sobren, després en març o abril creixen les fulles. La floració es produeix en juny, el temps desempenya ací un important paper, és en este moment en el que es té por a la plutja, especialment a la pedregada. En moltes poblacions es realitzen festes en honor als sants Abdón i Senén, més coneguts com els Sants de la Pedra, es creu que si es festeja a estos sants, no caurà cap pedregada sobre la collita.

Enoturisme

En Benissa pots gaudir dels paisatges abancalats de raïm si realitzes la Ruta al Molí del Quisi, així com la ruta BTT ruta del moscatell, que té com a finalitat conèixer les vinyes, sent la producció de raïm moscatell una de les més reconegudes per la elaboració de vi dolç. Esta ruta uneix Benissa amb la Vall de Pop, per camins agrícoles allunyats de la carretera.

En Benissa es troben dos cellers que es poden visitar baix demanda, el Celler Joan de la Casa en la partida Benimarraig, i la Bodega Uvas Cabrera en la partida Benimallunt, en elles podràs tastar un dels vins dolços que produeixen els raïms benissers.

La Ruta dels riuraus

Antigament no viviem del sector serveis i del turisme, ja que la nostra font principal de riquesa era el raïm moscatell, i més concretament la pansa. En estos riuraus era on s'assecava la pansa (que descansava sobre canyissos) i es protegia en cas de plutja o d'humitat. Es tracta d'una porxada amb arcs de mig punt, molt d'ells ubicats en la part davantera de la casa, encara que hi ha alguns exents i altres adossats al lateral. I si tens curiositat, Benissa pertany a la ruta dels riuraus, a través de la qual podràs realitzar un recorregut circular d'uns 9 km que recorre 8 riuraus privats del terme municipal.

La ruta del vi d'Alacant

Encara que Benissa es troba en la costa, forma part de la Vall de Pop. És per això que està inclosa en la ruta del vi d'Alacant, una proposta enoturística en la província que sorgeix per a promocionar la D.O. Alacant, fomenta la degustació de productes agroalimentaris i organitza activitats variades.

Estissorar

Si t'abelleix conèixer este tradicional treball, pots passar-te per algun magatzem on es neteja el raïm amb tissores, per a després ser venut com a raïm de taula. Un treball molt curiós en el que antigament moltes dones participaven, on contaven les seues anècdotes i cantaven cançons per a entretindre's.

Vine a Benissa, estem segurs que t'enamoraràs.