1. Portada /
  2. Blog /
  3. 5 plans per a començar amb bon peu ...
tornar

5 plans per a començar amb bon peu l'any…

o per a acomiadar-ho amb molt de gust!

1. Puja a Bèrnia

Ara és el millor moment per a gaudir, durant les hores centrals del dia, d'una excursió que puge al nostre major pic, la serra de Bèrnia. Una activitat perfecta per a gaudir de la naturalesa i practicar senderisme. En poc temps passaràs d'estar a nivell de la mar a superar els 1000 metres. Ja des de Pinos, començaràs a gaudir d'unes vistes impressionants, que inclouen el cap de la Nau i les Pitiüses, o la badia d'Altea si t'animes a passar el Forat de Bèrnia. La visibilitat en aquesta època de l'any és la millor amb diferència.

 

2. Fes una ruta en familia

Que la dificultat de la ruta no siga un problema per a gaudir de paisatges inoblidables fent una excursió amb els més xicotets de la casa. A Benissa hi ha moltes opcions. Per exemple, podem fer una passejada per qualsevol de les seues ermitesLa que està més pròxima al centre urbà és la de Santa Anna. Construïda en 1613, és la més antiga de la localitat. Es tracta d'un passeig entre paisatges abancalats que s'obrin pas cap a la costa amb Oltà i la Serra de Bèrnia al fons. A més, al llarg del camí veurem dos antics safaretjos i fonts.

 

3. Gaudeix de la mar

El passeig ecològic en aquestes dates té un encant molt especial. És estrany que no puguem gaudir d'un dia assolellat, i la brisa marina ens recarrega les piles mentre el rumor de l'onatge ens relaxa. Els colors són intensos, els seus verds no perden força en aquesta estació i les diferents tonalitats blavoses de la mar són encara més pures i nítides.

4. Sent la història del lloc

Recorre els carrers del casc antic de Benissa admirant la seua cuidada arquitectura. Moltes dels seus carrers són estrets i empedrats, les seues cases senyorials, emblanquinades o fetes en pedra, posseeixen grans portes de fusta i flors als balcons. Pel camí, a més, pots visitar una d'aquestes cases, com Cases del Batlle (que acull el Museu d'Art Contemporani) o la Casa Museu Abargues, on podràs fer-te una idea de com vivien les famílies adinerades dels segles XVIII i XIX.

5. Comparteix els bons moments

Després d'un recorregut pels seus carrers, arriba el moment de compartir bones estones entorn d'una taula. A Benissa, la gastronomia de temporada per aquestes dates fa protagonistes als plats de cullera, amb el putxero i la pilota com a plats estreles. I guarda sempre espai per a dolços com el pastís de moniato! Ací pots donar una ullada al llistat de restaurants i ací al calendari d'activitats per a aquests dies