1. Portada /
  2. Descobriex Benissa /
  3. Natura /
  4. Passeig ecològic /
tornar

Passeig ecològic

Gaudeix de la brisa i calidesa que et brinda el mar de Benissa passejant per aquesta senda ecològica

Els quatre quilòmetres de costa benissera són escarpats, amb penya-segats i xicotetes cales plenes de pins. Aquest litoral està recorregut per un passeig ecològic amb diferents trams que podeu recòrrer pràcticament durant tot l'any per la benignitat del clima.

El PASSEIG ECOLÒGIC és el millor viatge que podeu fer per la costa de Benissa. El punt d'eixida és la Tourist Info Benissa Platja - Aula de la Mar que està a la Casa dels Cent Vents. Consta de dos itineraris, sud i nord, i el Passeig recorre tot el litoral amb panells informatius que van descrivint diferents aspectes de la nostra cultura local, la nostra història, o la nostra riquesa botànica o geològica amb la qual cosa és un agradable passeig de baixa dificultat.

ITINERARI SUD

Tourist Info Benissa Platja - Club Nàuti­c Les Bassetes. 0,6 kms

A la Badia de les Bassetes, s'ubica el Club Nàutic del mateix nom. En aquesta badia hi ha una microreserva mediambiental amb espècies botàniques singulars como són el cap de gat i la pebrella.

ITINERARI NORD

Subtram 1:

Tourist Info Benissa Platja - Cala Pinets. 1 km.

La primera parada del camí és la Platja de la Fustera que és una encan­tadora platgeta familiar amb arena fina natural i els fons cristal·lins de la qual estan dominats per la posidònia.

Té serveis per al banyista i compta amb el reconeixement europeu de Bandera Blava.

Seguim el nostre itinerari, en el qual arribem fins la Cala dels Pinets que és una cala xicoteta i salvatge, de cinques i roca des de la qual pots fer una xicoteta excursió a peu fins arribar a la "Mar Morta i Roques Ne­gres" que tenen interés paisatgístic i geològic. Per les seues característiques, és molt apta per al bany dels xiquets.

La següent cala també és de cinques i el seu accés difícil la fa una cala molt tranquil·la i apta per a la pràcti­ca d'esports subaquàtics; és la Cala de la Llobella.


Subtram 2:

Platgeta de l'Advocat. 0.5 km

Des de la platgeta de l'Advocat arribem en sentit nord al Parc Biosaludable que consta d'equi­paments gimnàstics; el sentit sud ens porta a la Zona Verda que és refugi de diferents éssers vius.

La platgeta de l'Advocat, barreja la roca amb l'arena fina i disposa d'un característic espigó darrere del qual hi ha una xicoteta placeta per a passejar o aparcar el cotxe. Ací acaba el tram nord del Passeig Ecològic.

El nostre recorregut per la costa finalitza a la Cala del Baladrar, és també de cinques i en origen era la desembocadura del "barranc dels Sesters". Un entrant natural divideix la cala entre la propia Cala del Baladrar i la Goleta.

Díptic Passeig Ecològic