1. Portada /
  2. Descobriex Benissa /
  3. Cultura /
  4. Monuments i museus /
  5. Ermita de Pinos
tornar

Ermita de Pinos

En honor a Santa Bàrbara

Accés:

A un 1 km del nucli urbà, en direcció a Alacant per la N-332, s'ha de prendre el desviament cap a Xaló CV-750 i després agafar la carretera d'accés a Pinos C-749. A una distància de 8'5 km, i just després de passar el restaurant Pinos, un camí a l'esquerra amb un indicatiu de "ermita de Pinos" ens porta fins ella.

Descripció:

Data del S. XIX i va ser construïda amb una xicoteta casa adossada emprada en el seu moment pel rector. Davant de l'ermita hi ha una gran plaça amb una creu i algunes cases al voltant. A l'esquerra, i separada de l'ermita per un camí, es troba l'edifici que en el seu moment va ser l'escola de Pins. Des d'aquest camí es contempla una meravellosa vista de la cara nord de Bèrnia, en la qual destaca una llarga i estreta pedrosa i en la cresta de la serra, un impressionant arc natural de pedra, "l'arc". Des d'aquest punt, un passeig pels diferents camins i sendes ens porta fins a la font de Bèrnia.

Festes:

La seua festivitat se celebra a l'agost, el cap de setmana següent de les festes de la Partida de Lleus i els seus actes més destacats són la missa, la "entrà de la Murta", els sopars populars, les danses típiques, i els jocs infantils i carreres de pollastres.