1. Portada /
  2. Descobriex Benissa /
  3. Cultura /
  4. Monuments i museus /
  5. Casa dels Andrés i la de Pere Bigot
tornar

Casa dels Andrés i la de Pere Bigot

Benissa compta amb una seu de la Universitat d'Alacant que ocupa dues de les seues cases senyorials més imponents

Al voltant de l'antiga església-fortalesa de Sant Pere i al llarg del carrer Puríssima van anar construint-se les cases de les famílies importants de Benissa, sobretot en el segle XVIII. Entre les més interessants estan la Casa dels Andrés i la de Pere Bigot, que allotgen en l'actualitat a la Seu de la Universitat d'Alacant a la Marina Alta, amb una àmplia oferta formativa.


La Casa dels Andrés es va edificar entre finals del segle XVIII i principis del XIX en un dels solars de major extensió del casc vell de Benissa. Es tracta de l'únic palau urbà entre mitgeres de la Beniss d'aquella època. És considerat com un dels exemples més representatius de casa senyorial de la comarca de la Marina. És, de fet, una de les mostres més interessants de tota la Comunitat Valenciana quant a l'arquitectura civil d'aquest període.

Per part seua, la Casa de Pere Bigot, fins i tot tractant-se d'un edifici singular, el més curiós en aquest cas és la personalitat de qui la va habitar durant molts anys, Pedro Ivars Sala. Nascut en la partida rural de Berdica en 1901, era conegut al poble com "Pere Bigot". Als 16 anys va emigrar als Estats Units i temps després va tornar carregat d'històries apassionants. Gran part del seu temps el dedicava a tocar l'acordió, disfressar-se i contar les seues peripècies per Amèrica a tot el que se li acostara, especialment als xiquets i joves, que gaudien de les seues ocurrències i de la seua gran bondat. Al llarg de l'any, anava recollint tot tipus d'objectes que després utilitzava per a decorar la façana del seu habitatge durant les festes, component creacions molt admirades. En 1983, l'Ajuntament va posar el seu nom al carreró situat enfront de la seua casa, en reconeixement a l'afecte que la gent del poble li tenia.

Adreça:

📍 C/ Puríssima, 57
965 73 35 62

Horari:

Dilluns a divendres
10.00 - 13.00 h | 17.00 - 21.00 h

Dissabte, diumenge, festius i agost: tancat