A Benissa som molt conscients que no tots tenim les mateixes facilitats a l'hora de desplaçar-nos i accedir als llocs que desitgem conéixer i visitar. Per aqueix motiu, estem treballant a millorar cada dia les opcions que som capaces d'oferir a totes aquelles persones que tenen reduïdes les seues capacitats físiques o sensorials
En aquest apartat anirem afegint tota la informació relativa als serveis del nostre municipi que han sigut adaptats per a les persones amb mobilitat reduïda, amb la finalitat d'anar millorant i derrocant les barreres que troba aquest col·lectiu.
En la costa de Benissa és la platja de la Fustera la que posseeix major envergadura i infraestructures. Entre els seus serveis, ofereix opcions encaminades a facilitar l'accés a persones amb mobilitat reduïda.
La platja compta amb aparcaments reservats per a persones amb discapacitat pràcticament en primera línia de platja i a més presenta zero barreres arquitectòniques. De manera que, des del vehicle fins a la riba de la mar, les persones amb mobilitat reduïda o amb capacitats diferents puguen accedir a donar-se un bany amb facilitat i amb total seguretat. En els mesos d'estiu posseeix un servei de cadira amfíbia disponible als matins.
En la resta de tram costaner, els aparcaments de les Bassetes, de la zona de la Tourist Info Benissa Platja, la cala de Pinets, de l’Advocat i Baladrar compten amb places reservades a persones amb mobilitat reduïda.
Existeixen visites guiades pel centre històric de Benissa adaptades a persones amb mobilitat reduïda.
Pots començar a recórrer-ho des de l'antiga entrada Aquest a la Benissa emmurallada: la Plaça del Portal ♿. En ella estava l'antic Hospital Municipal, hui dia seu de l'Ajuntament, i una antiga finca propietat de la Fundació Abargues.
A la volta de la Plaça del Portal iniciem el recorregut per la Benissa medieval amb la recol·lecta “Placeta de l’Església Vella”. Allí estava l'antiga església-fortalesa medieval que va tindre Benissa durant segles, hui en dia pots trobar una rèplica de la façana de l'església, que detallen una massissa construcció amb doble funció: casa de Déu i fortalesa dels benisseros davant els atacs pirates que solien desolar les costes de la comarca…
Pel carrer de la Puríssima ♿ pots recrear-te en el que era una ciutat valenciana del renaixement, amb els seus balcons reixats, la seua calçada empedrada, el contrast del blanc emblanquinat amb la pedra tosca.
Benissa ha rehabilitat el seu patrimoni i li ha donat una funció pública de caràcter cultural. És el cas de la Seu Universitària ♿ que ocupa les antigues cases pairals dels Andrés i Pere Bigot al qual pots accedir, sol·licitant prèviament que t'habiliten una rampa d'accés.
En el mateix carrer Puríssima està l'edifici d'ús públic més antic de Benissa: la Sala del Consell ♿, utilitzada com a casa de la vila, presó i arxiu legal, actualment alberga el centre d'interpretació de la vila. Quasi davant d'aquesta, trobaràs els Cases del Batlle. Espai d'Art Contemporani Salvador Soria ♿, accedeix i comprova com les residències de l'antic alcalde, són hui un espai arquitectònic de gran bellesa on se situa la biblioteca municipal i el museu d'art contemporani.
Una mica més endavant, trobaràs el Monument al Riberer ♿, que ret homenatge al benisser d'antany que havia d'anar a peu fins a la Ribera del Xúquer per a treballar en la recol·lecció de l'arròs. Enfront del mateix trobaràs el Palau dels Torres-Orduña que hui és el Saló cultural ♿.
Molt prop del monument està la casa de Juan Vives, on comença la història del miracle de la Puríssima Xiqueta a la qual es va consagrar com a Patrona en 1864.
Pots finalitzar el recorregut pel centre històric amb la visita a la Basilica de la Puríssima Xiqueta ♿ que marca la silueta urbana de Benissa des de qualsevol punt de vista, amb les seues imponents dimensions i el seu peculiar estil neogòtic. Es va estar construint des de 1902 fins a 1929 amb l'esforç físic de tots els benissers i se la coneix a la comarca com la “Catedral de la Marina”.
Cada vegada més infraestructures estan adaptades o ofereixen facilitats sota demanda:
Saló cultural. Auditori i cinema municipal
La piscina municipal durant els mesos d'estiu