1. Portada /
  2. Agenda /
  3. Festes Patronals en honor a la...
tornar

Festes Patronals en honor a la Puríssima Xiqueta

20/04/2024, 26/04/2024 al 05/05/2024

Festes i esdeveniments

Descarrega't el programa

 

DISSABTE 20 D'ABRIL. DIA DEL PREGÓ

18.00 h. Cercavila de festeres i festers acompanyats per la Colla Pere Bigot, ⁠Centre Artístic Musical de Xàbia, Agrupació Musical Festival Xaló, Xaranga Garanxa, Associació Musical Bataclán Xaló, Societat Musical l’Illa de Benidorm, Agrupació Musical municipal Sta. M. Magdalena del Poble Nou de Benitatxell, ⁠Societat Lírica i Musical de Benissa.

19.00 h. Missa vespertina.

20.00 h. Pregó de Festes a la Basílica, a càrrec de Quico Torres. A continuació, cant de l'Himne a la Puríssima Xiqueta i l'Himne de Benissa, acompanyats per la banda de la Societat Lírica i Musical de Benissa i la Coral Benissenca.

23.45h. Primer “Chupinazo” d'obertura de les festes des de l'ajuntament de Benissa

00.00 h. Actuació de la fabulosa orquestra MATRIX en el Passeig Dolores Piera, seguida de l'actuació del DJ Pablo Peralta

01.00 h a 04.30 h. Punts Violeta.

DIUMENGE 21 D'ABRIL.

11.15 h. Semifinal Trofeu Diputació d’Alacant d’Escala i Corda.

13.00 h. Partida de “Raspall elit femení”.

DIJOUS 25 D'ABRIL. PREMIS LITERARIS 25 D'ABRIL I CERTAMEN PINTURA SALVADOR SORIA VILA DE BENISSA 2024

20.00 h. Lliurament dels Premis Literaris "25 d'abril" i Certamen de Pintura S. Soria - Vila de Benissa 2024.Presentació de les obres guanyadores de l'edició 2023. En el Centre d'Art Taller d'Ivars.

21.00 h. Inauguració de l'exposició del Certamen de Pintura S. Soria - Vila de Benissa 2024. En el Centre d'Art Taller d'Ivars.

22.30 h. Cercavila de les festeres i els festers per a visitar els carrers engalanats, acompanyats per la xaranga L’Espardenya.

DIVENDRES 26 D'ABRIL. DIA DE LA CORONACIÓ

20.00 h. Cercavila de les festeres i els festers acompanyats per la Colla el Riberer, Centre Artístic Musical de Xàbia, Xaranga l’Elèctrika, Agrupació Musical Festival Xaló, Xaranga Garanxa, Associació Musical Bataclán Xaló, Societat Musical l’Illa de Benidorm, Societat Lírica i Musical de Benissa.

21.45 h. Concentració d'autoritats i representants de les festes dels pobles veïns en la plaça del Portal.

22.30 h. Acte de Coronació de la Reina Infantil, Diana Vengut Crespo, presentat per Martina Mendoza Ivars, Matt Mille Jiménez i Alicia Coll Escrivá, i de les Reines Majors, Joseline Eras Quinde i Núria Ivars Fernández, presentat per Miguel Rivera Torres i Carlos Giner Font, amb música en directe de Margarita Bargay, guanyadora de Benissa Canta, en el Passeig Dolores Piera.

En finalitzar la Coronació, continuarà la festa amb la magnífica orquestra Flama, en el Passeig Joaquín Piera i Mariana Torres.

01.00 h a 04.30 h. Punts Violeta.

DISSABTE 27 D’ABRIL. DIA DE L'OFRENA

08.30 h. Descoberta i Sabatina en honor de la nostra patrona, la Puríssima Xiqueta.

11.00 h. Maxiparc amb secció infantil (fins a 8 anys) a la plaça Jaume I, i juvenil (a partir de 8 anys) al Passeig Dolores Piera.

13.00 h. Entrada de la murta amb la col·laboració de l'Associació de Cavallistes i Carreters, acompanyats per la Colla El Riberer i la banda de la Societat Lírica i Musical de Benissa.

18.00 h. Concentració en la plaça del Convent dels participants en l'ofrena de flors, per a començar la cercavila fins a la Basílica, acompanyats pel grup de danses L'Esbart Dansaire, que actuarà durant la cercavila cap a la plaça, i la Colla Pere Bigot.

18.00 h. Cercavila de les festeres i els festers acompanyats per la Colla El Riberer, Centre Artístic Musical de Xàbia, Xaranga l’Elèctrika, Agrupació Musical Festival Xaló, Xaranga Garanxa, Associació Musical Bataclán Xaló, Societat Musical l’Illa de Benidorm, Agrupació Musical municipal Sta. M. Magdalena del Poble Nou de Benitatxell, ⁠Societat Lírica i Musical de Benissa.

18.30 h. Missa vespertina i volteig de campanes.

19.00 h. Ofrena de flors a la Puríssima Xiqueta en la façana principal de la Basílica acompanyats de la Muixeranga de Cullera. A continuació, imposició de medalles a festeres i festers dins de la Basílica.

NOTA: Es recorda que tota aquella persona que vulga participar en l'ofrena ha d'anar vestida amb la indumentària típica benissera, així com que, per a evitar aglomeracions, que vaja un màxim d'un acompanyant per xiquet/a participant en l'acte.

22.00 Actuació del Grup La Trampa en el Passeig Dolores Piera.

00.00 h. Gran espectacle de foc d’inmersió a càrrec de la Pirotècnia Vulcano en el Passeig Joaquín Piera i Mariana Torres. Es recomana, per a veure bé l'espectacle, que la gent se situe en el c/ Teulada i en els baixos de la finca Ibèria.

00.15 h. Gran actuació de Locos de atar en el Passeig Dolores Piera. Posteriorment, continuarà la festa amb l'orquestra La Fiesta.

01.00 h a 04.30 h. Punts Violeta.

DIUMENGE 28 D'ABRIL. DIA DE LA PURÍSSIMA

08.00 h. Despertada, volteig general de campanes i cercavila de les bandes de música. Col·labora: Coeters de la Puríssima.

09.00 h. Missa resada.

10.00 h. Cercavila de festeres, festers, clavariesses i majorals acompanyats per la Colla Pere Bigot, Centre Artístic Musical de Xàbia, Xaranga l’Elèctrika, Agrupació Musical Festival Xaló, Xaranga Garanxa, Associació Musical Bataclán Xaló, Societat Musical l’Illa de Benidorm, ⁠Societat Lírica i Musical de Benissa.

11.30 h. Missa solemne i sermó en honor a la Puríssima Xiqueta oficiada per Excm. i Rvdm. Sr. arquebisbe Sr. Enrique Benavent Vidal de la diòcesi de València. La Missa serà cantada per la Coral Benissenca, acompanyada per l'organista Josep Ortolà Font, sota la direcció de Javier Santacreu Cabrera. Interpretaran Regina Coeli K108, primer mov. de W. A. Mozart Kyrie i Gloria, de la Missa previs en do major KV259, de W. A. Mozart, Al·leluia, de W. A. Mozart Ofertori: Au verum corpus, de W. A. Mozart Sanctus, de la Missa brevis en do major KV259, de W. A. Mozart Agnus Dei, de la Missa brevis en do major KV259, de W. A. Mozart.

En finalitzar la missa, visita a la Residència d'Ancians San Joaquín y Santa Ana.

14.00 h. Macromascletada digital a càrrec de la pirotècnia Vulcano, en el Passeig Joaquín Piera i Mariana Torres. Preguem al públic que seguisca les indicacions del personal de seguretat per a evitar incidents.

19.00 h. Missa resada i baixada de la imatge de la patrona.

A continuació, Solemne Processó en honor a la Puríssima Xiqueta amb tret de 21 salves d'honor a l'eixida, entrada de la nostra patrona a la Basílica, i pujada de la imatge fins al seu cambril.

En acabar, espectacle “Vídeo Mapping amb Pirotècnia” projectat en la façana de la Basílica, commemorant el 400 aniversari de l'arribada de la Puríssima Xiqueta a Benissa. Per a gaudir plenament d'ell, aconsellem que la gent se situe en el Passeig Dolores Piera.

00.30 h. Actuació del fabulós Tribut a Luís Miguel i, a continuació, seguirem amb la discomòbil en el Passeig Dolores Piera.

01.30 h En acabar el tribut a Luís Miguel, homenatge als focs antics amb una cordà situada en el Passeig Joaquín Piera i Mariana Torres.

DILLUNS 29 D'ABRIL. DIA DEL RIBERER.

08.00 h. Despertada, volteig general de campanes i cercavila de les bandes de música. Col·labora: Coeters de la Puríssima.

09.00 h. Missa resada.

10.00 h. Cercavila de festeres, festers, clavariesses i majorals acompanyats per la Colla el Riberer, Centre Artístic Musical de Xàbia, Xaranga l’Elèctrika, Agrupació Musical Festival Xaló, Xaranga Garanxa, Associació Musical Bataclán Xaló, Societat Musical l’Illa de Benidorm, ⁠Societat Lírica i Musical de Benissa.

11.30 h. Missa solemne i sermó en honor a la Puríssima Xiqueta oficiada pel senyor Edgar Esteve, delegat diocesà de litúrgia i professor de Teologia de la facultat de Teologia de València. La Missa serà cantada per la Coral Benissenca, acompanyada per l'organista Josep Ortolá Font, sota la direcció de Javier Santacreu Cabrera. Interpretaran "El cel narra la Glòria de Déu", de M. Frisina Kyrie i Gloria, de la Missa brevis en do major KV259, de W. A. Mozart Al·leluia, de W. A. Mozart Ofertori: Au verum, de K. Jenkins Sanctus, de la Missa brevis en do major KV259, de W. A. Mozart Agnus Dei, de la Missa brevis en do major KV259, de W. A. Mozart.

13.00 h. Ofrena de flors al Monument del Riberer i homenatge al riberers Andrés Lepoire, Juan Nave Femenía, José Santacreu Pérez, Juan Serra Ortolá i als riberers pòstums: José Cardona Cabrera, José Bertomeu Masi Jaume Ferrer Ferrer.

Pregó a càrrec de Jaume Cardona Martínez.

14.00 h. Mascletada de la Pirotècnia Vulcano en el Passeig Joaquín Piera i Mariana Torres. Preguem al públic que seguisca les indicacions del personal de seguretat per a evitar incidents.

18.30 h. Desfilada humorística dels nascuts entre el 2023 i el 2012 seguit de la Cavalcada de carrosses dels festers amb acompanyament de la Xaranga l’Elèctrika, Xaranga Garanxa, Associació Musical Bataclán Xaló, Societat Musical l’Illa de Benidorm, ⁠Xaranga l’Espardenya, i amb espectacle itinerant a càrrec de Nutcracks.

En arribar a la plaça, gran xocolatada repartida per la AACC. de Benissa.

Lliurament de premis a les millors disfresses infantils i als carrers engalanats.

En finalitzar, per als més xicotets, el fabulós musical NUNCA JAMÁS. EL RESCATE DE CAMPANILLA al passeig Dolores Piera.

00.00 h. Tradicional Cant de la Salve a la Puríssima Xiqueta en l'antiga casa de Juan Vives, al carrer de la Puríssima, acompanyats per la banda de la Societat Lírica i Musical de Benissa sota la direcció del mestre Miguel Ángel Grau Martínez. En finalitzar es dispararà la traca.

00.30 h. Mascletada nocturna a càrrec de Pirotècnia Vulcano en el Passeig Joaquín Piera i Mariana Torres.

01.00 h. Entrega de la vara de comandament de l'Alcalde de Benissa, Arturo Poquet Ribes, als Alcaldes dels Fadrins 2024, Toni Muñoz Ivars i Diego García Bolufer.

A continuació, actuació de l'orquestra La Tribu i acabarem la festa amb una discomòbil.

01.00 h a 04.30 h. Punts Violeta.

DIMARTS 30 D'ABRIL. DIA DELS FADRINS

10.30 h. Despertada infantil. Els xiquets/es es concentraran a la porta de la Basílica on començarà la cercavila.

11.00 h. Maxiparc amb secció infantil (fins a 8 anys) en la Plaça Jaume I, i juvenil (a partir de 8 anys) en el passeig Dolores Piera.

13.00 h. Dinar popular en el Passeig Joaquín Piera i Mariana Torres, amenitzat per la xaranga L'Espardenya i la xaranga l’Elèctrika.

17.00 h. Cavalcada humorística amb la participació popular, i la música de les xarangues L'Espardenya i l’Elèctrika. El punt de concentració serà l'encreuament dels carrers Bilbao i Sant Josep, a les 16.30 h.

Durant el descans de l'orquestra, s'entregaran els premis a les millors disfresses.

18.00 h. Orquesta Shadow en el passeig Joaquín Piera i Mariana Torres.

23.00 h. Nit de Rock en el Passeig Dolores Piera amb l'actuació de Vaire, Auxili i Dj Trapella.

23.00 a 04.00 h. Punts Violeta.

DIMECRES 1 DE MAIG. BOUS

10.30 h. Despertada infantil. Els xiquets/es es concentraran a la porta de l'església on començara la cercavila.

11.00 h. Carretons en el Passeig Joaquín Piera i Mariana Torres.

12.00 Actuació espectacle infantil La Bruja Eloise.

16.00 h Orquestra Madre Selva en el passeig Joaquín Piera i Mariana Torres.

18.00 h. Música i ball en el Centre Social Bèrnia amb Francisco Escoda.

18.30 h. Entrada de vaques a càrrec de la ramaderia La Hermandad, patrocinada per Cristalería Benissa.

19.00 h. Solta de vaques i bou de la ramaderia Benavent.

23.00 h. Solta de vaques i bou de la ramaderia La Hermandad.

DIJOUS 2 DE MAIG. BOUS

16.00 h. Vesprada de música i ball en la Residència d'Ancians San Joaquín i Santa Ana, amenitzada per Francisco Escoda.

18.30 h. Entrada de 10 bous de la ramaderia La Paloma, patrocinada per un fester del 82.

19.00 h a 21:30h. Solta de vaques i bou de la ramaderia La Paloma.

23.00 h. Solta de vaques i bous de la ramaderia Benavent.

DIVENDRES 3 DE MAIG. BOUS

18.30 h. Gran entrada de cavalls i mansos de la ramaderia Benavent, patrocinada per FustaBenissa. Inici des de l'encreuament del c/ Valencià amb l'avinguda País Valencià, recorrent l'Avinguda País Valencià fins al c/ Nou i entrada a la Plaça Rei Jaume I.

18.30 h. Solta de vaques i bou de la ramaderia Els Coves.

19.00 h a 21:30h.Entrada de vaques i bou de la ramaderia La Templanza

23.00 h. Solta de vaques i bou de la ramaderia La Paloma.

00.00 h. Espectacular Discomòbil S.O.S en el Passeig Joaquín Piera i Mariana Torres.

DISSABTE 4 DE MAIG. DIA DE LES ANYADES

8.00 h Solta de jònecs per als més joves de la ramaderia La Templanza en el passeig Dolores Piera. Recordem que només poden accedir al recinte dels bous els majors de 16 anys.

11.00 h. Entrada de bous inflables i, a continuació, carretons.

12.00 h. Concentració de les Anyades en el Passeig Joaquín Piera i Mariana Torres, amenitzada per la xaranga L'Espardenya.

14.00 h. Paella gegant en el Passeig Joaquín Piera i Mariana Torres, patrocinada per Supermercat Casa Boira i amenitzada per la xaranga L'Espardenya.

17.00 h. Vesprada de ball i festa amb la magnífica actuació de King África, seguida de l'espectacular orquestra Monaco Party.

18.00 h. Música i ball en el Centre Social Bèrnia amenitzat per Francisco Escoda, amb repartiment de xocolate i magdalenes.

19.00 h a 21.30 h. Solta de vaques i bou de la ramaderia Els Coves.

23.00 h El millor Remember de la mà de Jose Conca i els Gemelos de Puzzle

18.00 h a 22.00 h. Punts Violeta.

DIUMENGE 5 DE MAIG. DIA DE LA HUITADA

08.00 h. Despertada, volteig general de campanes i cercavila de les bandes de música. Col·labora: Coeters de la Puríssima.

09.00 h. Missa resada.

10.00 h. Cercavila de festeres, festers, clavariesses i majorals acompanyats per la Colla Pere Bigot, Centre Artístic Musical de Xàbia, Xaranga l’Elèctrika, Agrupació Musical Festival Xaló, Xaranga Garanxa, Associació Musical Bataclán Xaló, Societat Musical l’Illa de Benidorm, Societat Lírica i Musical de Benissa.

11.30 h. Missa solemne i sermó en honor a la Puríssima Xiqueta presidida pel retor de la nostra Basílica, Sr. Salvador Cebolla i Marrades, cantada per la Coral Polifònica Puríssima Xiqueta.

En finalitzar la missa, cercavila de clavariesses i majorals amb les bandes de música.

14.00 h. Mascletada a càrrec de la pirotècnia Vulcano en el Passeig Joaquín Piera i Mariana Torres.

18.30 h. Processó general commemorativa del 400 aniversari de l'arribada de la Puríssima Xiqueta

20.00 h. En acabar la processó, gran fi de festa amb l'actuació The Talent.

NOTA: La Comissió es reserva el dret de canviar o modificar qualsevol dels actes programats