1. Portada /
  2. Descobriex Benissa /
  3. NaturSport /
  4. Snorkel /
  5. Ruta 1: Les Bassetes
tornar

Ruta 1: Les Bassetes

CARACTERÍSTIQUES

  • ⚠️ Profunditat màxima: -4m
  • ⏱️ Durada: 25'
  • 🧭 Orientació: ESE
  • 🌱 Biòtops: roques - praderies
  • 📍 Accés: En aquest punt cal descendir pel carrer *Codonyer seguint la indicació cap al Club Nàutic les Bassetes.

Entre la posidònia s'amaguen els tords i patrullen els espets, a la recerca d'agulles i altres xicotetes espècies.

La ruta inicia en unes escales situades enfront del restaurant del Club Nàutic. Des d'allí, en un senzill passeig nadant es recorre aquesta barrera de roca albirant de seguida un fons de posidònia net i concorregut. Un vertader pulmó marí la capacitat d'oxigenació del qual és superior a la dels boscos terrestres (1m2 de prada pot arribar a produir 14 l d'oxigen), la qual cosa ens dona idea de la gran qualitat d'aqueixes aigües.

La posidònia és ací abundant i frondosa, i és contínuament visitada per les salpes, que s'alimenten de les seues fulles. El fons és d'uns 3 o 4 metres i s'alternen zones arenoses amb algunes roques on les castanyoles, els serrans i les donzelles desenvolupen la seua frenètica activitat. També es poden veure grisos, espetons i agulles.

De maig a juliol es pot observar amb facilitat a les cries de les castanyoles, d'un blau intens que canviarà posteriorment al negre característic d'aquesta espècie. Abans d'arribar fins a la punta de l'escullera i invertir el sentit de la marxa, es recorre un fons amb formacions rocoses de capritxoses formes i roques polides que contribueixen al fet que siga un fons extraordinàriament lluminós. A més de les esmentades espècies de peixos, amb una mica de sort podràs veure algun polp camuflat entre les roques.

Premis mediambientals:

Passeig ecològic: ISO 9001 y 14001
Club Nàutic Les Bassetes: ISO 9001 i 14001, Bandera Blava

Serveis i activitats:

Busseig, Snorkeling, Vela, Windsurf, Caiac, Senderisme, Bar+Restaurant, Pàrquing, Escullera, microreserva de flora.