1. Portada /
  2. Descobriex Benissa /
  3. Cales i Platges /
  4. Snorkel /
  5. Ruta 1: Les Bassetes
tornar

Ruta 1: Les Bassetes

INFO

PROFUNDITAT MÀXIMA: -4m
DURADA: 25'
ORIENTACIÓ: ESE
BIÒTOPS: roques - praderies
ACCÉS: Av. La Marina, Km. 1,8. En aquest punt veureu un senyal indicatiu del Club Nàutic Les Bassetes. La seguiu baixant pel carrer Codonyer que us porta a Les Bassetes.

Entre la posidònia s'amaguen els tords i patrullen els espets, a la recerca d'agulles i altres xicotetes espècies.

El senzill passeig que realitzareu us portarà a recórrer aquesta barrera de roca a la qual accedireu després d'entrar a l'aigua per unes escales ubicades davant del restaurant del Club Nàutic. Us dirigireu aleshores a l'escullera i vos distanciareu uns 20 o 30 metres per a albirar un fons de posidònia net i concorregut, vertader pulmó de la mar, ja que la seua capacitat d'oxigenació és major a l'equivalent en espai d'un bosc terrestre (1m2 de praderia pot arribar a produir 14 l. d'oxigen), la qual cosa ens dóna idea de la gran qualitat d'eixes aigües.

La posidònia és ací abundant i frondosa i és contínuament visitada per les salpes, que s'alimenten de les seues fulles. El fons és d'uns 3 o 4 metres i a mesura que us dirigiu cap a l'extrem de l'escullera s'alternaran zones blanes amb algunes roques on els morets, els serrans i les donzelles desenvolupen la seua frenètica activitat.

Durant els mesos de maig, juny i principis de juliol podreu observar les cries dels morets, les diferenciareu pel seu color blau intens que canviaran posteriorment pel negre característic d'aquesta espècie. Abans d'arribar fins la punta de l'escullera invertireu el sentit i, acostant-se a ella, recorrereu aleshores un fons rocós que adopta de vegades forma de franja estreta pronunciada i d'altres es presentarà com a capritxoses formes rocoses i cinques polides que contribueixen a fer d'aquest un fons extraordinàriament lluminós. Entre les pedres potser trobareu algun xicotet polp camuflat que aguaita la foscor per a eixir de caça.

Els xicotets peixos són molt abundants i donen una permanent mostra de vida activa en aquest refrescant passeig sobre el blau de Benissa.

PREMIS MEDIAMBIENTALS:

Passeig ecològic: ISO 9001-2000, ISO 14001-2004
Club Nàutic Les Bassetes: ISO 9001 i 14001, Bandera Blava

SERVEIS I ACTIVITATS:

Busseig, Snorkeling, Vela, Windsurf, Caiac, Senderisme, Bar+Restaurant, Pàrquing, Escullera, microreserva de flora.