1. Portada /
  2. Què fer /
  3. Estima la mar
tornar

Estima la mar


Els quatre quilòmetres de costa benissera són escarpats, amb penya-segats i xicotetes cales coronades per pins.

Aquest litoral està recorregut per un passeig ecològic amb diferents trams que podeu visitar pràcticament durant tot l'any pel seu clima benigne.

El PASSEIG ECOLÒGIC és el millor viatge que podeu fer per la costa de Benissa. El punt d'eixida és la Tourist Info Benissa Platja – Aula de la Mar que està a la Casa dels Cent Vents. Consta de dos itineraris, sud i nord, i el Passeig recorre tot el litoral amb panells informatius que van descrivint diversos aspectes de la nostra cultura local, la nostra història, o la nostra riquesa botànica o geològica en el que és un agradable passeig de baixa dificultat.

Senderisme subaquàtic

Les característiques del litoral de Benissa, amb aigües netes i cales poc profundes, són perfectes per a la pràctica del busseig sense botella, el snorkel. Aquesta és una activi­tat divertida, fàcil, barata i òptima per a conèixer els interessants fons marins de Benissa, els nostres extensos prats submarins de posidònia.

Per a practicar el snorkel només fan falta unes ulleres de bussejar, aletes i tub per a respirar. Podeu recórrer sis rutes que hem dissenyat per les nostres cales i platges:Les BassetesLa FusteraEls PinetsLa LlobellaL’Advocat El Baladrar.

La profunditat varia entre els 3 i els 8 metres i el temps per a fer el recorregut varia entre els 20 minuts de la cala Els Pi­nets fins els 35 minuts que es necessiten per a recórrer la Platgeta de L’Advocat.

No us perdeu…

Esports nàutics

Si disposeu de temps en la vostra estada a Benissa podeu portar a terme cursos de busseig, caiac, vela en les seues diferents modalitats i SUP. Hi ha escoles per a tots aquests esports nàutics al Club Nàutic Les Bassetes i la Cala Fustera.

Flora i fauna subaquàtica

Els fons marins estan compostos per prats de posidònia, formacions rocoses i arena fina. Esbarts de llisses, peix de roca com el tord, la verada o el llavió així com polps, estreles de mar o dorades es poden veure en el ric patrimoni biomarí de Benissa.