1. Portada /
  2. Blog /
  3. Benissa, el pueblo costero cerca de...
tornar

Benissa, el pueblo costero cerca de Benidorm

Estàs passant uns dies de vacances en Benidor i t'abelleix canviar d'aires? En este post vos contem alguns plans que fer prop de Benidorm i pobles prop de Benidorm que veure. Si t'apeteix fer alguna excursió per pobles costaners propers a Benidorm. Benissa és un poble entre Benidorm i València, on tens molt a descobrir.

¿Vols saber quin poble prop de Benidorm conèixer?

Uno dels pobles prop de Benidorm que destaquen pel seu ambient tranquil, per les seues cales d'aigua cristal·lina i pel seu centre històric ple de secrets, és Benissa, un poble entre Benidorm i València ple d'encant.

Gaudeix d'un dia extraordinari en un ambient diferent, Benissa a 32 km de Benidorm, ofereix quatre kilòmetres de costa escarpats, amb penya-segats i xicotetes cales coronades amb pins. Benissa és un poble prop de Benidorm per a incloure en la teua llista de plans que fer en els voltants de Benidorm.

Gaudeix d'un paisatge inigualable on trobarà a mà dreta de fons el Penyal d'Ifach de Calp i a l'esquerra la torre de guaita Cap d'Or, unes vistes panoràmiques inigualables.

La costa de Benissa està unida per un passeig ecològic que pràcticament la recorre tota, excepte la cala Baladrar. Et recomanem començar el recorregut en la Tourist Info Benissa Platja, també Aula de la mar, on trobaràs diverses exposicions obertes durant tot l'any, una d'elles, és l'extraordinària exposició permanent de caragols de mar de tot el món.

Agafa la teua càmera de fotos o te'n penediràs!

TRAM SUD DE BENISSA: 0,6 Km

Si comencem el recorregut pel tram sud de Benissa, ens durà al Club Nàutic Les Bassetes on a mésde gaudir de les vistes, podràs practicar esports nàutics com el busseig durant tot l'any o snorkel, vela, stand up paddle o catamarà durant el període estiuenc.

Si continues la senda, arribaràs a les cales de Calp.

TRAM NORD DE BENISSA: 2 km

Continuant el passeig pel tram nord, arribaràs a la Platja de la Fustera, una platja paradisíaca, d'arena blanca i en els cristal·lins fons del qual, domina la posidònia.

La següent Cala que et trobaràs és la Cala Pinets, xicoteta encantadora cala rodejada de pins, de cudols, arena i roca. En estiu, pots fer una excursió bordejant les roques i arribaràs a la Mar Morta, que té interès paisatgístic i geològic.

Si continuem des de la Cala Pinets pel camí d'accès a la cala, cap amunt, arribarem a la zona verda Fanadix, parada ideal per a fer un picnic i agafar forces per a continuar per la senda senyalitzada fins la Cala Llobella.Cala salvatge de roca i tranquil·la, ideal per a practicar snorkel.

Continuant per la senda, arribaràs a la Cala Advocat, apartada platja d'arena, amb un peculiar espigó pel que poder passejar.

Podràs continuar i finalitzar el passeig pujant les escales, on arribaràs a una verda on podràs gaudir de les vistes.

Que no et quede per veure la Cala Baladrar, que encara que no arriba el passeig, pots accedir en cotxe i gaudir de la mateix. És la més gran i de cudols.

Gaudeix de la nostra costa!

¿Altres plans que fer en els voltants de Benidorm?

Pots seguir el passeig pel tram sud, el qual connecta amb el passeig martítim de Calp i visitar el Penyal d'Ifach, el centre històric, les salines; apropa't a Teulada-Moraira que està a solament 6 km del passeig ecològic i deambula per Moraira o fes la ruta del Cap d'Or.

Altre pla que fer en els voltants de Benidorm és visitar la Vall de Pop, que es troba lligat al recorregut del riu Xaló o Gorgos, que recorre els termes de BenigemblaMurlaParcent i Alcalalí, on s'obri la vall i trobem els municipis de Xaló, Llíber, Senija i Benissa en la costa.

Xicotets pobles rurals amb encant que no et defraudaràn.

Ací els ritmes encara els marca el sol. Els campanaris que coronen la silueta de cada poble, donen les hores puntuals i el seu repic es fon en un. Els carrer es plenen de vida les nits d'estiu i els veïns trauen les cadires per a xarrar a la fresca i en hivern les ximeneres recuperen la seua activitat i inunden d'un aroma càlid els poble.s

La verema marca la fi de l'estiu, la tardo descobreix la terra roja amagada baix les vides durant l'època estiuenca, pel febrer l'impressionant espectacle dels ametllers en flor transforma el paisatge hivernal i amb l'arribada de la primavera un espectacle floral inunda d'aromes les serres.

La Vall alberga un important patrimoni per descobrir: els vestigis del passat morisc, l'arquitectura de la pedra en sec, abrics de pintures rupestres patrimoni de la humanitat, museus, sendes, passejos que amaguen racons únics i una important cultura vinícola i gastronòmica. Tot el necessari per a que el viatger faça la seua visita. Una experiència única.

¿Com arribar de Benidorm a Benissa ?

Els accessos per carretera són còmodes i fluïts. Eixida de l'autopista AP-7 (eixida 63) que desemboca en la Carretera nacional 332.

El ferrocarril i l'autocar, d'igual manera, dirigeixen les seues comunicacions cap a Benissa. Existeix una línia de via estreta que uneix Alacant amb Dénia (TRAM) que té un baixador en Benissa i una línia d'autobús  (ALSA) que  cobreix el trajecte Alacant-València amb tres parades en el centre urbà de Benissa.

Comptes amb la possibilitat de moure't pel teu conte, contactan amb les empreses de lloguer de vehicles, així com el taxi o transport urbà que enllaça amb les poblacions veïnes.

  • Benibus, servei gratuït d'autobús des del centre a les cales de Benissa.
  • Lloguer de cotxes
  • Taxi
  • Autobús ALSA, que cobreix el trajecte Alacant-València amb tres parades en el centre urbà de Benissa.
  • Autobuses IFACH, autobús local que facilita l'accès a Benissa costa des de Calp o Teulada-Moraira.