1. Portada /
  2. Blog /
  3. Que fer a Benissa: Les 7 millors...
tornar

Que fer a Benissa: Les 7 millors coses que fer a Benissa

Benissa és un poble que combina perfectament el binomi platja-muntanya, això junt a la seua especial gastronomia, fan de Benissa un lloc únic per a visitar. Si estàs buscant que fer en Benissa, en el següent post anem a explicar-te quines són les 7 millors coses que fer a Benissa.

Que fer a Benissa

Benissa és un destí de la Costa Blanca al que arriben turistes nacionals i internacionals atrets pel seu clima, les seues cales, el seu centre històric i la seua gastronomia. Entre les coses més importants que fer en Benissa podriem destacar:

1. Gaudeix d'un bon “Putxero de polp”

Este deliciós plat, tradicional de la gastronomia benissera, es realitza amb arròs, polp, creïlla, cigrons, all, ceba, tomaca, penca, boniato i ametlles. Es pot gaudir en els restaurants Casa Cantó (965 73 06 29) i Ca Emilio (96 573 37 36 / 639 11 06 46), sempre baix encàrrec.

 

2. Puja a la imponent Serra de Bèrnia

Esta muntanya de 1.128 metros d'altura és d'obligada visita. La seua ruta més emblemàtica és la del Forat de Bèrnia (PRCV-7), en la que trobem un passadís excavat en la roca que permet atravessar la Serra de Bèrnia d'un costat a l'altre. A més, la Serra compta amb el Fort de Bèrnia, una fortificació renaixentista del SXVI declarada Bé d'Interès Cultural.

3. Passeja pel passeig ecològic

El passeig ecològic de Benissa, ubicat en la zona litoral del municip, a 10 km del centre urbà, compta amb 3 km de recorregut. En ell podem gaudir de les xicotetes cales i platges i d'un paisatge amb vistes excepcionals.

4. Degusta l'embotit local

Altre gran de la gastronomia local és l'embotit, reconegut per tota la Marina Alta, destacant la botifarra, la bufa, el blanquet o la llonganissa. Pot adquirir-lo en qualsevol de les carnisseries locals.

5. Deambula pel centre històric

No ens podem oblidar del centre històric de Benissa. Un lloc que transportarà a altra època. Et recomanem passejar pel Carrer Puríssima i el Carrer Desamparats, dues de les seus carrers més emblemàtics. I si vols conèixer una de les seues cases senyorials, pots visitar la Casa-Museu Abargues. Per últim, no et quedes sense veure la popularment coneguda com la Catedral de la Marina.

6. Realitza una de les Rutes BTT

Si eres amant del ciclisme estàs d'enhorabona, perquè et trobes una de les zones més atractives per a practicar este esport. Benissa compta amb dues rutes BTT, la primera, d'uns 28 km de distànica arriba a Parcent, atravessant la Serra de Bèrnia. La segona, és una ruta circular d'uns 20 Km que passa per Xaló, una ruta especial, en la que gaudiràs del paisatge del raïm de moscatell.

7. Gaudeix de les seues platges

 

7.1. Les Bassetes

 

El primer tram més al sud del litoral de Benissa el conforma la badia de les Bassetes, en el límit entre Benissa i Calp. A esta badia trobaràs l'accès al Passeig Ecològic per la seua porta sud. Durant el recorregut podràs gaudir d'unes meravelloses vistes de la costa i de diversos panells explicatius que ens informen de la microreserva de flora, la qual cosa dota a Les Bassetes d'un alt valor ecològic i mediambiental.

7.2. Platja La Fustera

 

Es tracta d'una platja d'arena fina natural dominada per majestuoses praderes de posidònia. Té concedida diversos distintius mediambientals tals com la Bandera Blava o el premi Ecoplayas. Prop de la mateixa es troba la Cova de la Fustera, de 10 m. d'altura, on podem divisar una magnífica perspectiva tant del litoral de Benissa com del Penyal d'Ifach. A pocs metres es troba l'oficina de turisme Tourist Info Benissa Platja.

7.3. Cala Pinets

 

Esta és una xicoteta cala d'arena i roca des d'on podràs fer una xicoteta excursió a peu fins la coneguda com Mar Morta i Roques Negres. La Mar Morta deu el seu nom a una xicoteta llengua de mara de poc nivell protegida per roques que la resguarden de l'onatge. És mot apta per al bany dels xiquets.

7.4. Cala la Llobella

Encara es poden veure pins sobre la mateixa línia de la mar. És una cala rungles molt apta per a la pràctica d'esports subaquàtics. El discret accès garanteix poca afluència d'usuaris. El que més destaca d'ella són els seus acollidors i diàfans fons.

7.5. Platgeta de l’Advocat

 

El que més destaca d'esta cala és l'existència d'un xicotet espigó i una placeta per a passejar tranquil·lament. Disposa a més, d'una xicoteta i protegida platja d'arena per als xiquets i un meravellós entorn submarí. Durant el període estival ofereix servei de xiringuito. La platja acaba en un penya-segat de 47 metres, El Cantalar.

7.6. Cala Baladrar

 

La Cala Baladrar és una preciosa porta a la Mediterrània, amb els pins sobreeixint sobre el blau i convidan-te a un agradable bany. Un entrant rocòs divideix esta cala en la del Baladrar i la Goleta. Està originada pel Barranc dels Sester, de rungla. La cala està protegida dels vents de llevant, i la seua poca profunditat, bona claretat de l'aigua i abundància de vida, la fan idònia per un bell passeig marítim.