1. Portada /
  2. Blog /
  3. Coneixes les possibilitats que et...
tornar

Coneixes les possibilitats que et brinda Benissa?

Descobrir la localitat és una de les cites imperdibles si estiueges o passes uns dies d'escapada pel municipi de Benissa.

Perquè no sols som sol i platja

En aquesta ocasió et recomanarem una proposta per a conéixer bé el nucli urbà de Benissa. Pots aprofitar un matí per a endinsar-te pels estrets carrerons del seu centre històric i iniciar un plaent viatge a peu per la seua història. Gaudiràs d'un agradable silenci, trencat tan sols per la salutació d'uns veïns que es troben entre dos carrers sense trànsit, per les orenetes que voletegen entre les cornises i per les teues pròpies trepitjades sobre el sòl empedrat. Veuràs un conjunt arquitectònic harmoniós i viu, ben cuidat.

Els edificis del centre presumeixen dels seus llargs anys de solera, amb els seus murs i els seus arcs de pedra, les seues grans portes grans de fusta i les seues façanes calades en blanc, amb balcons i grans finestrals enreixats pels quals apunten flors. Al llarg del camí, trobaràs llocs on fer un alt. Sense presses, gaudint del moment. Podràs visitar alguna de les seues cases museu –com la de Abargues– per a fer-te una idea de com era la vida burgesa d'antany. I tampoc pots deixar passar l'oportunitat de visitar la seu universitària, perquè ocupa dues cases senyorials rehabilitades que posseeixen una gran bellesa arquitectònica, o l'actual biblioteca pública i el museu d'art contemporani, que es disposen en els edificis magníficament recuperats de les cases del Batlle, antigues estances dels alcaldes locals.

I per si t'ho estàs preguntant a hores d'ara del recorregut, no totes les parades seran de caràcter cultural, també ens trobarem amb negocis que ens porten de retorn a la vida actual. Per exemple, algun dels obradors on adquirir les famoses coques de mullador acabades d'enfornar i alguna de les seues carnisseries, on comprar alguns dels seus típics embotits, com la sobrassada local que en res enveja a la seua veïna balear. També podràs adquirir algun record en les seues boutiques de roba i joieries, o la premsa del dia en una llibreria per a llegir-la mentre gaudeixes d'un típic esmorzar local en un dels cafés que hi ha entorn de la plaça de l'església de la Puríssima Xiqueta. Tot a peu.

Si la visita coincideix amb un dissabte tindràs l'ocasió de viure com un autèntic local, endinsant-te, després del passeig pel centre, pels limítrofs carrers en les quals discorre el mercat ambulant de roba, fruites i verdures. Sens dubte, el millor lloc en el qual adquirir els ingredients més frescos i de proximitat.

I si véns amb xiquets, no patisques. Ells gaudiran amb tu d'un recorregut pel qual poden circular lliurement, perquè a penes hi ha lloc per al trànsit i hi ha zones enjardinades, com la placeta de l'Església Vella o la del convent dels pares franciscans. A més, després de l'esmorzar podran jugar al parc de Dolores Piera, que inclou un ampli espai de gronxadors i una àrea enjardinada per al joc. I així, gairebé sense adonar-te, hauràs passat un matí d'allò més entretingut i complet.