1. Portada /
  2. Descobriex Benissa /
  3. Natura /
  4. PR-CV 7 Bèrnia, PR-CV 436 Font de ...
tornar

PR-CV 7 Bèrnia, PR-CV 436 Font de Bèrnia

 

La Serra de Bèrnia és la frontera natural entre la Marina Alta i la Marina Baixa i la seva característica cresta determina la imatge que podem veure des de Benissa en direcció sud.

Paisatges espectaculars, camins històrics, pintures rupestres i un fort renaixentista

La Serra de Bèrnia, gràcies als senders senyalitzats, ofereix un món d’excursions per a tots els caminants i la possibilitat de caminar des de Pinos  fins a Callosa, Xaló i Altea la Vella. Et sorprendrà l’espectacularitat de les formacions rocoses i el paisatge abancalat, que han merescut la declaració de Paisatge Protegit. També pots visitar pintures rupestres, declarades Patrimoni de la Humanitat, el fort de Bèrnia, declarat Bé d'Interés Cultural o les microreserves de flora.

Seguint aquest camí pots anar fàcilment a l'ombria de Bèrnia i a Berdiola, un dels paisatges de muntanya millor conservats de la Marina. Si puges el Passet gaudiràs d’una vista espectacular de la Marina Baixa i podràs baixar a Altea la Vella pel camí de la Cova de la Serp.

El Camí de Pinos a Altea la Vella (PRV436) està connectat  per dos punts amb la clàssica volta de Bèrnia  (PR-CV 7) que et permetrà travessar la serra pel famós Forat, visitar el  Fort i les pintures rupestres.

Durada: 3 hores i mitja - Total km: 8km

Grau de dificultat: Mitjà-Alt

Alçada màxima: 850m

Accés: A 1km del nucli urbà, direcció Alacant per la N-332, agafant la carretera direcció a Xaló CV-750 ia uns 300m a l'esquerra es troba la carretera d'accés "Pins-Bèrnia" CV-749 que ens portarà fins a les Cases de Bèrnia (16km). Un cop hem arribat a les Cases de Bèrnia (final de la carretera) deixarem els vehicles i començarem el nostre itinerari a peu.

Descarrega't el fullet

Bèrnia GPX

PR-CV 436 Font de Bèrnia GPX

Wikiloc