1. Portada /
  2. Blog /
  3. Benissa, un dels pobles costaners...
tornar

Benissa, un dels pobles costaners d’Alacant

Benissa és un municipi costaner d’Alacant que conta amb un gran terme municipal, la qual cosa li dóna l’oportunitat de tenir costa i muntanya. Benissa costa disposa de 4 km de platges i cales amb molt d’encant. En este poble de la costa d’Alacant, a més d’adentrar-nos en l’època medieval a través del seu centre històric, podem gaudir d’un passeig ecològic de quasi 3 km de distància.


Passeig Ecològic

Si comencem el recorregut des de la Platja la Fustera (tram sud), ens trobarem amb una antiga cantera de pedra tosca, material molt utilitzat en la construcció de les cases del centre històric de Benissa. Si continuem la senda ens portarà al Club Nàutic de les Bassetes, on a més de gaudir de les vistes al Penyal d’Ifach (Calp), podrem practicar esports nàutics, com el busseig o l’snorkel. Si continuem el sender, arribarem a les cales i platges de Calp.

Si seguim pel tram nord, arribarem a la Fustera, una platja d’arena blanca, en que els seus fons domina la posidònia. La coneguda com Posidònia Oceànica, és una planta marina amb flors, fruits, fulles, semilles, arrels i talls. És exclusiva de la Mar Mediterrània, i indica bona qualitat de l’aigua del mar, ja que necessita aigües clares, netes, ben oxigenades i sense contaminació. La següent cala que ens trobarem és la Cala Pinets,

per on si voregem les roques, podem arribar a la coneguda com Mar Morta. Més avant ens trobarem amb la Cala la Llobella, una cala salvatge de roca, ideal per a practicar snorkel. Si continuem per la senda, arribarem a la Cala Advocat, una xicoteta platja d'arena amb un peculariar espigó, pel qual es pot passejar. Per últim i no menys important, pots visitar la cala més gran i de cudols: la Cala Baladrar. A esta s’ha d’accedir en cotxe, ja que el passeig no arriba fins ací.

Les seques de gener

Si anem a la platja en hivern, ens trobarem amb un fenòmen molt curiós, conegut com les seques de gener. En esta època de l’any, baixa el nivell de la mar, la qual cosa permetia arreplegar eriçons, ortigues i cloïsses (cosa que actualment està totalment prohibida).

Microreserva de flora

En Benissa, un dels pobles costaners d’Alacant, existeixen des del 1999 dos microrreserves de flora, és a dir, xicotetes àrees de terreny protegides, més concretament en la Cala les Bassetes i en la Cala la Fustera. En estes cales, habiten dos plantes especials, la Cap de Gat i la Pebrella.

Vine i anima’t a visitar-nos!