1. Portada /
  2. Blog /
  3. Benissa: ingredients mediterranis...
tornar

Benissa: ingredients mediterranis 100% naturals

El Mediterrani fa gust de salnitre i a brisa marina, a banys en la mar a qualsevol hora del dia i a menjars deliciosos –a l'una que saludables– amb els millors ingredients de la terra.

L'estiu és probablement l'època de l'any en la qual vivim tot el que ens brinda el Mediterrani amb major intensitat.

Tant si sempre som ací com si venim de visita amb grans expectatives. El cos ens demana gaudir del sol, de la brisa, de la mar, de la platja, dels passejos amb les primeres llums del dia o amb les del capvespre. I, per descomptat, també ens demana acció. És el moment de l'any en què disposem de més temps per a gaudir dels esports en ple contacte amb la naturalesa i de totes les opcions que ens brinda la costa: atrevir-nos amb el busseig, practicar busseig amb tub respirador al nostre ritme, canviar la perspectiva recorrent la costa a bord d'un caiac, posar-nos en forma amb el paddle surf, etc. Els límits li'ls posa cadascun!


Sabem que a Benissa som privilegiats per l'entorn que atresorem

Ens agrada compartir-ho i que tots construïm els nostres records d'un estiu inoblidable. I en aquest passejar recalant per nostres platgetes segur que més d'una vegada t'hauràs preguntat què són aquestes taques fosques que ocupen grans zones de la mar. No són roques, però trenquen la bellesa del turquesa de les nostres aigües… Aquestes zones fosques són temples marins protegits. Són l'abric i el refugi de la nostra fauna marina. Són el senyal més destacat que les nostres aigües són netes i mantenen la seua salut. Són les prades de posidònia oceànica. Són el senyal més mediterrani de la que puguen presumir les nostres aigües, perquè només habiten en aquesta mar. Atents!, que no són algues. Són plantes. La seua funció és de vital importància i estan protegides. A l'estiu acullen i alimenten a les espècies marines i, si t'agrada el tub respirador, per descomptat és una bona idea acostar-se a recórrer aquestes prades submarines. Després, de cara a l'hivern, cauen les seues fulles i s'acumulen en grans quantitats al llarg de la nostra costa. Per descomptat, no les recollim. No es deu. La seua funció prossegueix: esmorteeixen l'impacte de les ones i eviten que l'arena de les nostres platges se l'emporte el fort onatge que es desencadena amb els freqüents temporals de final de temporada.

Així que, ja saps, si vens d'escapada a l'hivern, no penses que descurem la costa fora de temporada, sinó més aviat al contrari. Però mentrestant, continua gaudint al màxim de la nostra gastronomia i esdeveniments estivals. I dels dies assolellats, del bon humor i dels retrobaments. Amb precaució i respecte.

Amb ganes de viure.

 

#estiu2022 #estiuinolvidable #gaudeixlestiu #benissasostenible #estiuresponsable #posidònia #benissamediterrania