1. Portada /
  2. Blog /
  3. El millor pla de platja i festa en...
tornar

El millor pla de platja i festa en Benissa

Agost i la calor van junts de la mà, però que podem fer per a refrescar-nos?

Desconnectar de la calor i prendre un bany

Et proposem diferents festes d'estiu de Benissa en les que podràs desconnectar de la calor i a la vegada prendre un bany. A més a més, aprofita i visita en els seus dies de festa les ermites.

Festes platja de la Fustera

Si t'agraden les festes en la platja no pots pedre't les festes de la Fustera. Les festes de la Fustera es desenvolupen en la Platja de la Fustera, un lloc idoni on gaudir d'un bon bany i de les seues festes, t'abelleix prendre un bany, passar el dia i sopar? Doncs ací tens l'oportunitat de participar en un sopar al costat de la platja, ja que durant les festes s'ofereix servei d'entrepans i begudes a preus populars, tot amenitzat amb música. Et recomanem este pla de platja i festa, t'ho passaràs en gran!

Festes Benimarraig

Estes festes es desenvolupen en la partida Benimarraig de Benissa, al voltant de la mateixa ermita en honor a santa Teresita del Niño Jesús. Les festes inclouen sopars de germanor amb ambient musical, esmorzars per als veïns i visitants, missa, processó, i a més a més, al final d'esta es reparteix als assistents orxata, granissat de llima i coca Maria. I si vas a esta festa amb xiquets, no et preocupes, perquè s'organitzen carreres i pinyates per als més menuts.

Festes Pinos

Altra de les festes d'estiu que es desenvolupen en agost en Benissa, és la festa de Pinos. Una festa que es realitza en un entorn privilegiat, en una plaça molt acollidora front a l'ermita en honor a santa Bàrbara, molt prop de la Serra de Bèrnia.

En esta festa podràs gaudir de sopars, balls, emorzars, misses, processons, cercavila de disfresses, danses populars o la típica diana, un acte que consisteix en tirar coets i despertar a la gent. Altre acte singular que trobaràs en la programació de festes són les carreres de galls, un acte de llarga tradició que encara es conserva.

Rememora “Les Maraes”

Antigament en la comarca i en Benissa, existia la costum de baixar en família o amics a la platja per a prendre nou banys a la mar, cosa que no es podia fer en menys de 3 dies. L'excursió es realitzava després de la collita del blat i abans que començara a estar bo el raïm de moscatell, és a dir, a les primeries d'agost. Els banys de mar s'havien de fer amb molta cura i seguint regles molt estrictes, doncs els metges higienistes de primeries del segles XIX no aprovaven obertament les immersions en aigües de mar. Així és que de bon matí inciaven el tour caminant, en carro, burro o amb el que en eixe moment disposaren fins arribar a la zona costanera.

La primera tasca que feien a l'arribar era recollir algues per preparar els llits, que col·locaven baix garrofers. La tradició era com si d'un ritual es tractara, tres banys cada dia, abans d'esmorzar, abans de dinar i el tercer bany per la vesprada i fent-se de nit.

Anima't a passar el dia en les nostre platges i rememorar les "maraes"!