1. Portada /
  2. Sant Valentí a Benissa /
  3. Ruta de les Ermites /
  4. Ermita de Pedramala
tornar

Ermita de Pedramala

En honor a Sant Vicent Ferrer

Accés:

Agafem el mateix accés que per a anar a l'ermita de Sant Jaume, però no ens desviarem cap a Benimarco, sinó que continuarem en direcció cap a Calp, fins a arribar a un encreuament a la dreta amb l'indicatiu de Pedramala, desviant-nos en aquest punt. Una vegada en la carretera de Pedramala, a uns 400 m. tindrem el senyal de "ermita de Pedramala' a la nostra esquerra.

Descripció:

Data del S. XIX. Davant d'ella trobem la plaça on se celebren els principals actes de les festes. L'elevada alçària, a 245 m sobre el nivell del mar, fa que tinguem un mirador privilegiat i dominem amb la nostra vista des del Penyal de lfach fins al Moraig podent veure en tot aquest tram des de les platges de Calp, tota la costa de Benissa, Moraira i el portet de Moraira. Al fons queda la muntanya del Puig de la Llorença, i al fons l'esplèndid i blavós Mar Mediterrani que compartirà amb nosaltres tota la seua llum i ens invitarà a baixar fins a ell i recórrer les esplèndides cales que posseïx el Terme Municipal de Benissa. Si visitem aquesta ermita de matí, tindrem il·luminada directament pel sol, la cara visible del Penyal de lfach, ressaltant encara més la seua bellesa. En la carretera d'accés a l'ermita, i un poc més avant, en la part dreta, podem trobar també les antigues escoles de Pedramala.

Festes:

Les festes se celebren a mitjan juliol i els principals actes consisteixen en: Sopars populars, "Entrada de la Murta", actuacions musicals, missa i focs artificials.