1. Portada /
  2. Descobriex Benissa /
  3. Natura /
  4. Ruta de les Ermites /
  5. Ermita de Lleus
tornar

Ermita de Lleus

En honor als Sants de la Pedra: Abdó i Senent

Accés:

El primer tram serà el mateix que el de l'ermita de Pinos, però just abans d'arribar al pont que creua l'autopista A-7, ens desviarem a la nostra esquerra agafant un camí asfaltat que ens portarà fins l'ermita.

Descripció:

Data del S. XIX. Arribarem a una plaça amb una configuració semblant a la de l'ermita de Pinos, amb la casa del rector adossada a l'ermita, i algunes cases més, existint també una xicoteta escola inaugurada en 1935. Davant hi ha una xicoteta creu de pedra i un pou, al qual tots els habitants de la partida tenien accés. Aquesta característica de pou comunal estava en totes les partides rurals, desgraciadament alguns, a causa de la falta de conservació, estan en ruïnes, ja que molts d'ells eren de propietat privada i d'ús públic. A causa de l'emplaçament de la partida "Els Lleus", en les confluències dels vessants de La Solana i Oltà, podem alçar la vista per a veure les muntanyes que ens envolten. Tindrem La Solana a la dreta, Oltà a l'esquerra i destacant enmig d'aquestes, la serra de Bèrnia. Des d'ací ixen nombroses rutes, que els aficionats al senderisme podran gaudir. El camí asfaltat que ens ha portat fins ací ens conduirà a la N-332 (Pou Roig) a escassos 3 Km. de Calp.

Festes:

La festivitat se celebra a finals de juliol o principis d'agost i els actes més destacats són: sopar popular, música i ball en directe, missa i processó, degustació de productes típics com ara: mistela, dolços, aperitius i peix a la brasa.