1. Portada /
  2. Descobriex Benissa /
  3. NaturSport /
  4. Snorkel /
  5. Ruta 4: La Llobella
tornar

Ruta 4: La Llobella

 

CARACTERÍSTIQUES:

  • ⚠️ Profunditat màxima: -6m
  • ⏱️ Durada: 30'
  • 🧭 Orientació: SE
  • 🌱 Biòtips: arena - roques - praderies
  • 📍 Accés: Av. La Marina, km 5,3. Un senyal indicatiu marca el desviament cap a la Cala la Llobella i es descendeix amb cotxe per la C/ El Cirer fins a arribar a la zona d'aparcament. Al costat del barranc de la Llobella hi ha unes escales que porten directament a la cala.
Trobareu gras formacions rocoses que configuren curiosos corredors amb forma de canyons, i que explorareu a la recerca de la vida típica d'aquests fons

 

La ruta comença en la zona septentrional de la cala en la qual sorgeix immediatament una plataforma rocosa situada a molt poca profunditat. Seguint-la anirem guanyant calat fins a donar amb les prades de posidònia.

El recorregut suggerit posa rumb a la nostra dreta, buscant la zona de transició entre les plantes i l'arena, sobrevolant un fons d'uns 4 o 5 metres de profunditat en el qual la frondositat de la posidònia a vegades s'interromp per roques i calbes d'arena. A mesura que ens aproximem a la part dreta de la cala veurem grans formacions rocoses que configuren curiosos corredors a manera de canons. Poden explorar-se a la recerca de la vida típica d'aquests fons: sards, serrans, fadrins i fins i tot alguna despistada palaia que es mimetitza amb les pedres.

Aquestes grans roques es troben en un fons d'escassos 2 metres i cauen fins a uns 4 metres creant a vegades balconades sota les quals s'amaguen els vistosos morets. Aquesta senzilla immersió acabarà en traçar el cercle que ens portarà al punt d'inici.

Donada l'orientació d'aquesta cala és recomanable realitzar les excursions en horari de matí, ja que amb el sol les llums són més brillants i intenses i s'aprecia millor la seua bellesa.

Serveis i activitats:

Snorkel, vela, windsurf, caiac, senderisme, pàrquing, platja de cinques.