1. Portada /
  2. Descobriex Benissa /
  3. Cales i Platges /
  4. Snorkel /
  5. Ruta 4: La Llobella
tornar

Ruta 4: La Llobella

 

INFOS

PROFUNDITAT MÀXIMA : -6m
DURADA : 30'
ORIENTACIÓ : SE
BIÒTOPS: arena - roques - praderies
ACCÉS: Av. La Marina, km. 5,3. En aquest punt veureu un senyal indicatiu de la Cala de La Llobella i un altre que indica la Chaca. Baixareu amb cotxe pel carrer el Cirer fins arribar a la zona de pàrquing on deixareu el cotxe. Al costat del barranc de La Llobella, paral·lel a la llera, existeixen unes escales que us conduiran directament a aquesta cala.
Trobareu gras formacions rocoses que configuren curiosos corredors amb forma de canyons, i que explorareu a la recerca de la vida típica d'aquests fons

Començareu a la part més al nord on, a poc d'entrar en l'aigua, trobareu una plataforma submergida de roca, plataforma litoral, a molt poca profunditat. Des d'ella anireu guanyant calat i immediatament sorgirà la posidònia. Fareu un recorregut cap a la dreta, buscant la zona de transició entre les plantes i l'arena, sobrevolant un fons d'uns 4 o 5 metres de fondària en què la frondositat de la posidònia de vegades s'interromp per roques i clapes d'arena. A mesura que us aneu apropant a la part dreta de la cala trobareu gras formacions rocoses que configuren curiosos corredors amb forma de canyons, i que explorareu a la recerca de la vida típica d'aquests fons: variades, serrans, fadrins i fins i tot alguna despistada palaia que es mimetitza amb les pedres.

Aquestes grans roques es troben en un fons d'escassos 2 metres i cauen fins uns 4 metres creant de vegades balconades sota les quals s'amaguen els vistosos morets vermells. Aquesta senzilla immersió acabarà en traçar el cercle que vos portarà al punt d'inici.

Donada l'orientació de la cala de La Llobella és recomanable realitzar les excursions en horari de matí ja que amb el sol es gaudeix més encara de les llums i ombres del fons marí.

SERVEIS I ACTIVITATS:

Snorkel, Vela, Surf, Caiac, senderisme, pàrquing, platja de cinques.