1. Portada /
  2. Blog /
  3. Reconnecta amb la naturalesa
tornar

Reconnecta amb la naturalesa

Al setembre tornem a les rutines, l'orde i els horaris… però no perdem l'actitud estiuenca ni les ganes de continuar gaudint a l'aire lliure! Perquè encara queda molt per descobrir i compartir si estàs per Benissa.

Setembre és el mes per a recalibrar, reconnectar i recapacitar

A Benissa també és el moment per a viure escapades sense tants aclaparaments i per a atrevir-nos amb aqueixes activitats que ens donaven peresa en ple agost, quan més estrenyia el sol o quan més gent hi havia pertot arreu. Per això, aquests dies són els millors per a animar-nos a fer aqueix curs de submarinisme amb el qual portem somiant fa temps, de deixar-nos d'excuses i atrevir-nos ja d'una vegada a iniciar-nos en el windsurf o, per què no, aprendre a navegar a vela a bord d'un catamarà.

I, per descomptat, és el moment de reprendre les vesprades recorrent les sendes en plena naturalesa mediterrània.

Bé a la vora de la mar, perquè el passeig ecològic és agradable en qualsevol època de l'any. O bé posant un ull a redescobrir les muntanyes i els racons de l'interior. Oltà ens espera amb passejos que pugen cap al seu cim i ens sorprén endinsant-nos per zones boscoses. A poc a poc, el cim de Bèrnia torna a oferir les seues panoràmiques més netes, ja sense rastre de calitja. Cap a l'interior, els camps de raïm estan en el seu moment culminant. Podem seguir el rastre de la verema si ens animem a emprendre una de les seues rutes, com la dels camins de pedra i aigua o la dels riuraus. Una opció molt recomanable per als amants de la bicicleta és descobrir la ruta BTT del moscatell perquè passa per molts de les vinyes dedicades a la producció de raïm moscatell, amb la qual s'elabora el famós vi dolç local. És un itinerari fàcil i amb poc desnivell que es pot fer en família o amb amics passejant per camins agrícoles de gran bellesa.

En la costa de Benissa, la posidònia prossegueix el seu cicle i ja veiem grans masses subaquàtiques que van mudant color abans de desprendre's definitivament i eixir a la riba, on s'acumularan durant mesos protegint les platges. Igual que ocorre en els nostres paisatges, en la mar les tonalitats cromàtiques també canvien, però la seua temperatura continua convidant a viure jornades platjeras durant uns mesos més. Aprofita-les. Els quiosquets segueixen al peu del canó i els berenadors es fan més accessibles per a planejar menjars i pícnics campestres. I és que cal reivindicar setembre a l'aire lliure perquè ara es viu millor, amb més calma ja sense els aclaparaments propis del ple estiu.

#estiuenseptiembre #CalesdeBenissa #posidoniaprotegida #esportsacuàtics  #rutesBTT #moscatell  #riurausdeBenissa