1. Portada /
  2. Descobriex Benissa /
  3. Cales i Platges /
  4. Snorkel /
  5. Ruta 5: L'Advocat
tornar

Ruta 5: L'Advocat

INFOS:

PROFUNDITAT MÀXIMA : -8m
DURADA: 35'
ORIENTACIÓ: SE
BIÒTOPS: arena - praderies - fons rocosos
ACCÉS: Av. La Marina, km. 6. En aquest punt veureu un senyal indicatiu de la Platgeta de l'Advocat. Seguireu el camí descendint pel carrer El Gavilà fins arribar a la zona d'estacionament ubicada a l'esquerra de la platja.

 

Enormes roques capritxosament disposades recrearan corredors i mil forats on s'amaguen animals més tímids com els polps i el serrans.

Podreu accedir a l'aigua per la platja d'arena o, millor, per una escala que està al costat de les roques. Des d'allí eixireu de la protecció de la platja i us dirigireu cap a la vostra esquerra, de forma paral·lela a l'escullera però una mica separats d'ella per a agafar inicialment un poc de profunditat. De seguida apareixeran les pedres mitjanes i immediatament les excel·lentment conservades praderies de posidònia on pasturen els enormes grups de salpes que devoren aquesta planta.

Contínuament faran la seua aparició grans pedres aïllades encara que, a mesura que ens apropem cap a la part final del penya-segat que comunica amb la veïna Cala Baladrar, sorgiran enormes roques capritxosament disposades que recrearan corredors i mil forats on s'amaguen animals més tímids com els polps i els serrans i on estan atentes a les seues preses les orades i els llobarros. A la part més alta d'aquestes roques el fons és d'uns escassos 2 metres però la base s'assenta a 8 m. Després de rodejar aquests materials ciclopis invertireu el sentit i apropant-vos a la costa, tornen a fer la seua aparició la posidònia i els blocs de roca coberts per algues marrons i rogenques i per abundants exemplars d'algua  padina pavonica, indicativa de la bona salut d'aquestes aigües.

Entre la posidònia s'amaguen tords i patrullen els espets, a la recerca d'agulles i altres xicotetes espècies. És habitual localitzar entre les roques i la posidònia vistoses estrelles juntament amb els seus veïns els eriçons de mar.

SERVEIS I ACTIVITATS:

Snorkel, Vela, Surf, Caiac, Senderisme, Baret, Pàrquing, Arena, Roques, lavabos públics durant l'estació estiuenca i rentapeus.