1. Portada /
  2. Descobriex Benissa /
  3. Cales i Platges /
  4. Snorkel /
  5. Ruta 6: Baladrar
tornar

Ruta 6: Baladrar

INFO

PROFUNDITAT MÀXIMA: -7m
DURADA: 30'
ORIENTACIÓ: S.SE
BIÒTOPS:
ACCÉS: Av. La Marina, km. 6,5. En aquest punt veureu un senyal indicatiu de la Cala del Baladrar. Accedireu a la cala pel Carrer el Cabot, desviant-vos immediatament a la dreta pel carrer manta on arribareu a la zona d'estacionament ubicada a l'esquerra. A continuació baixareu per un dels dos accessos que et condueixen fins la cala.

 

La posidònia, amb la seua frondositat acull innombrables espècies i serveix de segura guarderia als alevins.

Podreu començar a la part dreta (més al sud) on la plataforma litoral fa de límit de la cala. Ací el fons està format per lloses de roca polides i nues per a, que a mesura que anem avançant cap a l'extrem oposat, vaja apareixent la posidònia que, amb la seua frondositat, acull innombrables espècies i serveix de segura guarderia als alevins.

La posidònia alterna amb roques més o menys disperses a mesura que us apropeu a les boies, i és més tupida i xicoteta com més a prop estigueu de la costa. Durant el recorregut s'alternen clarianes d'arena i en arribar a la meitat de la cala, on es produeix una llengua de roca, el fons apareix dibuixat per uns curiosos canals llavorats en la roca.
En aquesta cala podreu veure quasi qualsevol cosa: salpes remolejant en la posidònia, sargs, polps amagats en amagatalls rocosos, tords, molls roquers, en definitiva una explosió de vida que convida a repetir el senderisme subaqüàtic.

SERVEIS I ACTIVITATS:

Snorkel, Vela, Surf, Caiac, Baret, Pàrquing, Cinques, WC.