1. Portada /
  2. Blog /
  3. Les 5 millors festes d'estiu que no...
tornar

Les 5 millors festes d'estiu que no pots pedre't en Benissa

Arriba la calor, i amb ella les festes d'estiu. Anima't a gaudir de les festes de Benissa, no t'empenediràs.

Benissa i les seues festes d'estiu

En Benissa no poden faltar les festes de poble, i és que són moltes les festes d'estiu que se celebre ací. En este post anem a parlar-te concretamente de 5 festes estupendes que es realitzen en juliol en partides rurals o barris del centre històric de Benissa.

Festes del barri sant Antoni

Les primeres festes del mes de juliol son les del barri de sant Antoni, festes que se celebren el carrer anomenat amb el mateix nom.

Com és tradició no pots faltar a l'Entrada de la murta, un acte que a més de gaudir de la música de la dolçaina i el tabal, que acompanyen a la cercavila, a l'acabar la mateixa, podràs recorrer el carrer i sentir l'aroma que despren la murta.

Les verbenes de barri és una de les experiències que més agraden en estiu, endus-te el teu sopar i gaudeix de la música a l'aire lliure en un entorn privilegiat com és el centre històric de Benissa.

Altre acte destacable d'estes encantadores festes, és la cercavila amb la imatge del patró del barri, sant Antoni, acompanyats sempre de dolçaina i tabalet fins a l'Església.

Les festes de la partida de Pedramala

Estes festes són especials, no solament pel seus actes, sinó pel seu espectacular entorn. Si no coneixes l'ermita de Pedramala, en honor a sant Vicent Ferrer, has de visitarla, donat que les seues vistes a la mar són espectaculares.

Imagina com serà passar una nit de verbena en un aparador com este.

Les festes de Benimarco o sant Jaume

Les festes de sant Jaume se celebren en la partida rural de Benimarco, en una menuda plaçeta junt a la preciosa ermita de sant Jaume, que data del 1884. A la seua esquerre i separats d'esta, tenim el que en el seu dia van ser les escoles. Des d'aquí tenim unes vistes impressionants sobre una franja del litoral.

Estes festes són un dels plats fort de les festes d'estiu de Benissa. Esta partida, ubicada entre els municipis de Benissa i Teulada, gaudeix de 8 dies de festa, la qual cosa reflecteix la importància d'este xicotet nucli de població. La tradicional plantada del pi, carreres de galls, sopars populars i processons, així com verbenes i vaquetes, son algus dels actes que podem trobar en este meravellós lloc. Destancant el dia de sant Jaume, dia 25 de juliol, en el que després de passar una vetllada gastronòmic-musical, es disparen focs artificials, o el dia de santa Anna, dia 26 de juliol, en el que podràs participar del concurs de paelles. No oblides tastar el granissat de llima caser!

Les festes de santa Anna

Esta partida de Benissa, també té la seua festa, el dia de la patrona, el 25 de juliol. En un entorn preciós, la seua ermita és la més antiga del terme municipal. Data del 1613, disposa d'una bonica façana en pedra arenisca amb porta d'arc de mig punt. Aprofita eixe dia per a conèixer el seu interior i contemplar les seues preciades pintures d'estil barroc datades del 170'. que solament es poden observar quan són festes, la resta de l'any esta ermita romàn tancada.

Entre els seu actes no pots pedre't la romeria a l'ermita, i després d'ella és tradició portar les típiques coques de tomaca o oli, que les pots comprar en qualsevol forn de pa de Benissa, i sopar en pla pic nic en la baixada a l'ermita. I que millor que acabar la nit amb la verbena en un entorn molt rural.

Les festes dels Lleus

Per últim, tenim les festes de la partida Lleus, altra de les festes d'estiu de Benissa. Com és tradició, pots degustar les típiques coques, en les que generalment la mateixa comissió convida als assistents, seguit com no, de la típica verbena, sempre en el millor entorn, junt a la preciosa ermita dels Lleus, que data del SXIX.

Altre dels actes a destacar és l'entrada del Pa Beneït, un dolç típic que se sol repartir en festes religioses després de la missa. I després d'ella, la tradicional carrera de galls, en la que els més menuts podran gaudir.