1. Portada /
  2. Sant Valentí a Benissa /
  3. Ruta de les Ermites /
  4. Ermita de Pinos
tornar

Ermita de Pinos

En honor a Sta. Bàrbera

Accés:

A un 1 Km. del nucli urbà, direcció Alacant per la N-332, agafant la carretera direcció a Xaló CV-750 i a uns 300 metres a l'esquerra, es troba la carretera d'accés a Pinos C-749 i, a una distància de 8'5 Km. després de passar el restaurant Pinos, tindrem un camí a l'esquerra amb un indicatiu de "ermita de Pinos", que ens portarà fins a ella.

Descripció:

Data del S. XIX. disposa d'una xicoteta casa adossada que va ser emprada, en el seu moment, pel sacerdot. Davant de l'ermita hi ha una gran plaça amb una creu i algunes cases al voltant. Tenim a l'esquerra de l'ermita, que era la casa del rector, i a l'esquerra d'aquesta i, separada d'ambdós per un camí, la que en el seu dia va ser l'escola de Pinos. El camí que separa l'ermita de l'escola, ens crea una finestra meravellosa amb vista de la cara nord de Bèrnia en què destaca un llarg i estret runar, el qual portarà la nostra vista fins l'arc", un impressionant arc natural de pedra en la cresta de la serra de Bèrnia. A partir d'ací podem disfrutar passejant pels diferents camins i sendes, que ens portaran fins a la mateixa font de Bèrnia.

Festes:

La festivitat se celebra el cap de setmana següent de les festes de la Partida de Lleus i els actes més destacats són: missa, "Entrada de la Murta", sopars populars, jocs infantils, carreres de galls i danses típiques.