1. Portada /
  2. Blog /
  3. Celebra amb els teus la tardor de...
tornar

Celebra amb els teus la tardor de Benissa

El fred està arribant, ens porta dies assolellats i clars, capvespres tenyits de roig i bells paisatges en la seua versió més tardorenca. I per a entrar en calor, res com un caldo de putxero acompanyada d'una copeta de vi en bona companyia.


Després de la verema, i amb l'arribada del fred, és temps de gaudir d'un bon vi.

Per a degustar-ho amb més ganes, primer et recomanem que descobrisques una de les rutes més singulars del municipi, la que s'endinsa per la Vall de Pop recorrent les vinyes de la zona i camins agrícoles allunyats del trànsit.

A més, ara és el moment en el qual els colors de la tardor ressalten més. I en les hores de més sol, la terra resplendeix roja i les vinyes es van tenyint de tonalitats ocres. Al llarg de la ruta BTT del moscatell o a la Ruta al Molí del Quisi, pots admirar els paisatges abancalats que caracteritzen la nostra orografia. Gran part d'ells posseeixen vinyes on creix el raïm moscatell, amb la qual s'elabora el famós vi dolç del mateix nom. De fet, a Benissa hi ha dues varietats de raïm autòctones molt benvolgudes, el Moscatell d'Alexandria i el Giró.


Si t'agrada l'enologia pots posar-te en contacte amb el Celler Joan de la Casa o amb el Celler Uvas Cabrera per a concertar una cita i provar els vins dolços que es produeixen a Benissa. A més, de pas, podràs continuar admirant la bellesa dels paisatges abancalats del municipi. El primer celler està en la partida de Benimarraig i la segona en la de Benimallunt.

Quant als recorreguts a peu, tant la ruta del Moscatell com la del Molí del Quisi són només dos de les recomanacions. Sense abandonar la temàtica vitivinícola, també podem decantar-nos per la ruta de los riuraus que passa per alguns dels exemplars més destacats d'aquestes característiques construccions dedicades antany a assecar les panses. Es tracta d'un recorregut circular d'uns 9 km que ens permet admirar 8 riuraus privats.


A la tardor, pa d'ahir, va vindre d'antany i caldo diàriament

Aquestes opcions representen el millor exercici per a una escapada tardorenca de cap de setmana que incloga eixir a passejar en família, en parella, amb amics, amb la teua mascota… i amb l'al·licient que després la tradició marca prendre's un aperitiu al solet en algun dels locals amb terrasseta del centre de Benissa. I per a mejar, tu decideixes. L'oferta en el municipi és àmplia, sense necessitat d'agafar el cotxe. I, ja saps, cal aprofitar i conéixer de primera mà la cuina local. Els bars i restaurants ofereixen menús que inclouen diversos entrants a manera de degustació d'alguns dels seus plats estrela, com l'espencat, els figatells, la pilota de putxero, eles coquetes, putxero de polp, bullador de bull… No deixes que t'ho conten, vine a viure-ho tu també!

#Benissaalatardor #Benissaescapadarural #vimoscatell #rutesdetardor #gastronomiamarinaalta