1. Portada /
  2. Descobriex Benissa /
  3. Cales i Platges /
  4. Snorkel /
  5. Ruta 3: Els Pinets
tornar

Ruta 3: Els Pinets

INFOS

PROFUNDITAT MÀXIMA : -4m
DURADA: 20´
ORIENTACIÓ: S
BIÒTOPS: arena - roques - posidònia
ACCÉS : Av. La Marina, km. 3,5. En aquest punt veureu un senyal indicatiu de la Cala dels Pinets.Després d'aparcar el vehicle baixareu caminant pel carrer dels Pinets. En aplegar a les escale, trobareu a mà esquerra un mirador des d'on s'albira un paisatge natural inoblidable amb el Penyal d'Ifach com a colofó. Baixareu per les escales, al final de les quals arribareu a aquesta nova porta a la mar.
Les praderies de posidònia serveixen de guarderia als alevins i de pastura a les vistoses i ordenades salpes.

Tot i que les possibilitats per a passejar-se són àmplies, vos proposem començar la ruta des de l'extrem esquerre de la cala, on una franja de roca se submergeix en l'aigua formant una plataforma rocosa a poc més de mig metre de profunditat. Anireu separant-vos de la costa i començaran a aparèixer formacions rocoses, que en forma d'illots submergits, es troben entapissats de posidònia i colorides algues i on troben refugi xicotets i vistosos peixos com fadrins, donzelles, morets, etc.

D'aquesta forma anireu fent un cercle obert que us portarà fins la part dreta de la cala on, a prop de la costa, sorgeixen noves pedres, de vegades en forma de grans lloses polides i d'altres com a pedres de despreniment fins arribar de nou al punt d'inici.

D'eixe mode a la Cala Pinets podreu observar tres entorns submergits diferents, cadascun amb la seua vida típica: les zones d'arena on es camuflen xicotetes palaies i on patrullen els llobarros i les llisses, els fons durs de roca on troben amagatall en les seues innombrables esquerdes els peixos i xicotets crancs o polps, i les praderies de posidònia que, a més d'oxigenar l'aigua, serveixen de guarderia als alevins de peixos i com a pastura de les vistoses i ordenades salpes.

PREMIS MEDIAMBIENTALS:

Cala: ISO 9001 i 14001

SERVEIS I ACTIVITATS :

Snorkel, Vela, Surf, Caiac, Senderisme, Pàrquing, arena i roques.