1. Portada /
  2. Què fer /
  3. Inspírat amb l'art
tornar

Inspírat amb l'art

L'art i la cultura són un eix vertebrador de la nostra vida. És present als nostres carrers, en les nostres festes i cites culturals, i en la nostra manera de ser

Benissa sempre ha tingut una especial sensibilitat cap a les expressions artístiques, en qualsevol de les seues formes. Per a estar al corrent de tot el que es fa al municipi, pots consultar la publicació Obri l'ull que recopila mensualment la programació cultural.

Un dels majors reclams per als amants de les arts amb els que compta la vila és el museu de pintura, l'Espai d’Art Contemporani Salvador Soria. En aquest efdifici s'exposen les obres guardonades amb el premi de pintura que porta el nom de Salvador Soria, artista que va fer de Benissa la seua residència i amb la qual està estretament lligat.

En l’exposició podem contemplar l’evolució de la pintura contemporània espanyola, durant més de tres dècades, i en un mateix espai. En la seua col·lecció permanent trobem obres d'autors tant locals com internacionals, com Lola Berenguer, Carlos Montoya, Sergio Luna o María González Garrigues, entre d’altres.

Tampoc deixes de visitar les altres sales d'exposicions. La del Centre D'art Taller D'Ivars o la Seu Universitària la Marina, entre altres, on trobaràs diferents exposicions al llarg de tot l'any.

Les lletres valencianes compten a Benissa amb els Premis Literaris “25 d’abril" de narrativa curta, poesia, investigació i teatre. Van ser creats en 1980 i gaudeixen d'una gran notorietat i reconeixement.

La música, és una altra de les expressions artístiques més arrelades de la nostra cultura i es respira en cadascuna de les seues cites festives: des de les festes patronals i les de moros i cristians, fins a l'última de les celebracions a les seues partides, processons i cavalcades.

Quant a la seua arquitectura, ens convida a un passeig pel seu centre històric, descobrint monuments, museus, palaus senyorials i carrerons empedrats plens d'història. És un museu a l'aire lliure que es pot compaginar amb l'entrada a alguns dels seus edificis més insignes, com les Cases del Batlle (S.XVI), la Casa Museu Abargues (S.XVIII-XIX), la Sala del Consell (S.XVI), el Convent dels Pares Franciscans (S.XVII) o l'Església de la Puríssima Xiqueta (S.XX).

"I en la temporada estival, Benissa es transforma en un museu a cel obert amb les intervencions plástiques del col·lectiu GAB (Grup d'Artistes Benissa) ."