1. Portada /
  2. Blog /
  3. Les millors platges d'aigua...
tornar

Les millors platges d'aigua cristal·lina per a fer snorkel

Eres amant del snorkel? T'agrada conèixer els fons marins? Doncs en Benissa tens l'oportunitat de practicar este esport en els seus quasi 4 kilòmetres de costa.

Practica snorkel en la costa de Benissa

Descobreix un fons marí inigualable i unes cales i platges d'aigua cristal·lina fent senderisme subaquàtic. A més a més, et recomanem isques a la superfície i realitzes el passeig ecològic que uneix la costa de Benissa des de la Cala les Bassetes fins a la Cala Advocat.

La temperatura és durant tot l'any agradable, no sent la mitjana mai més baixa dels 12 graus en cap mes. Els mesos de febrer i març són els més freds, amb una mitja de 14 graus centígrads i arribant a més de 20 graus durant els mesos de juny a octubre.

Ens segeuixes? Agafa les teues ulleres, aletes i tub i anem a descobrir un món fantàstic.

Comencem explorant la badia de les Bassetes. Durant esta ruta podràs advertir de seguida un net fons de Posidònia oceànica, tot un pulmó del mar. La posidònia és ací abundant, i és continuament visitada per les salpes. En esta ruta, et trobaràs també amb castanyoles, serrans i donzelles. En juny i principis de juliol podreu observar les cries de castanyoles. Entre les roques és possible que vos trobeu amb algun polp que espera l'obscuritat per a eixir de caça.

Continuant en la platja la Fustera, una de les millors platges de Benissa, trobarem brillants salpes, peixos agulla, habituals en aigües clares i superficials, resulten en cert aspecte fins graciós, aparentants ser inclús fràgil, encara que no és del tot cert. Entre les roques trobarem sargs, serrans, tords i donzelles, presenten una coloració molt viva i, quan senten perill, o durant la nit, s'enterren en l'arena.

En la cala els Pinets, començarem la ruta des de l'esquerra de la cala, on a pocs metres trobarem, a

mà esquerra, la Mar morta, llengua de mar de poc nivell protegida per roques que la resguarden de les ones, que creen una xicoteta pisicina natural. En esta ruta trobarem formacions rocoses que a mode d'illes es troben cobertes de posidònia, on trobem refugiats xicotets peixos cridaners i de bell color, com júlies, donzelles, fredis o castanyoles. En la cala Pinets podràs observar tres entorns summergits diferents, cadascún amb la seua vida típica: la zona d'arena on es camuflen palaies, patrullen llobarros i llises, els fons durs de roca on troben llar en els seus clavills peixos menuts, carrancs o polps i les praderes de posidònia que a més d'oxigenar l'aigua serveixen de guarderia als alevins de peixos.

Cala Llobella, la cala més salvatge de totes, on a poc d'entrar en l'aigua, es troba una plataforma submergida de roca. Farem un recorregut cap a la dreta, sobrevolant un fons d'uns 4 o 5 metres de profunditat. A mesura que ens aproximem a la part dreta de la cala, trobarem grans formacions rocoses, on trobarem: sargs, serrans, fredis o inclús alguna palaia que es mimetitza amb les pedres. Degut a l'orientació de la Llobella es recomana fer la ruta pel matí, donat que amb el sol es gaudeix molt més dels fons marins.

Pròsima parada... cala Advocat, on a mode de piscina, accedirem per una escala, que està junt a les roques. En esta preciosa cala d'arena, ens trobarem amb les excel·lentment conservades praderes

de posidònia, així com grans grups de salpes. A mesura que ens aproximem cap a la part final del penya-segat que dona a la Cala Baladrar ens trobarem amb racons on es troben polps o serrans. És habitual localitzar entre les roques i la posidònia estrelles junt amb eriçons de mar.

Sabies? No totes les estrelles de mar tenen 5 braços, les hi ha amb molts braços més, poden aconseguir una xifra tan alta com... quaranta!

I per últim però no menys interessant és la ruta de la cala Baladrar, en la que començarem per la

part dreta. Ací els fons estan formats per lloses de pulida i nueta roca per a anara apareguent la posidònia que acolleix innumerables espècies com salpes, sergs, polps amagats, tords o molls.

Com a curiositat, el polp té 3 cors i... és de sang blava. Si, adqureixen esta tonalitat blava ja que utilitzen hemocianina per a transportar l'oxígen.

T'animem a que practiques snorkel en la nostra costa, una experiència única que t'encantarà!

I si no t'atreveixes a fer-ho sol, pots sol·licitar els serveis del centre de busseig Les Bassetes, ells et guiaran i t'enssenyaran els millors consells per a que pugues descobrir el nostre meravellós fons marí... com peix en l'aigua!

Próxima parada… cala Advocat!, donde a modo de piscina,  accederemos por una escalera, que está junto a las rocas. En esta preciosa cala de arena, encontraremos con las excelentemente conservadas praderas de posidonia, enormes grupos de salpas. A medida que nos acerquemos hacia la parte final del acantilado que da a la Cala Baladrar nos encontraremos con recovecos donde se esconden pulpos o serranos. Es habitual localizar entre las rocas y la posidonia estrellas junto con erizos de mar.

¿Sabías? No todas las estrellas de mar tienen 5 brazos, las hay con muchos brazos más, pueden alcanzar una cifra tan alta como… ¡cuarenta!