1. Portada /
  2. Sant Valentí a Benissa /
  3. Ruta de les Ermites /
  4. Ermita de Benimarraig
tornar

Ermita de Benimarraig

En honor a Sta. Tereseta del Xiquet Jesús.

Accés:

Per a arribar a aquesta ermita, només cal continuar per la carretera nacional N-332 en direcció cap a Calp, fins a arribar a una gran plaça a la nostra dreta, en la qual està l'ermita.

Descripció:

Data del S. XIX. És l'ermita més recent. Està construïda paral·lela a la carretera, i a diferència de les altres ermites de Benissa, l'accés no està davant de l'altar, sinó que aquest queda a la dreta de l'entrada. La campana, que està en totes damunt de la façana principal, ací està a l'esquerra de l'entrada. Una altra diferència és l'escola, que en les altres està separada de l'ermita, i en aquest cas, està adossada a l'ermita. A causa de la proximitat a la població, ací no hi ha casa per al rector. Podem destacar un gran pi a un lateral de la plaça, que ens convida a contemplar el paisatge cap al litoral, destacant, al fons, l'impressionant Penyal d'fach i part de la costa de Benissa i Calp. Girant podem veure Oltà, la serra de Bèrnia i la Solana. I si ens agrada caminar, podem fer-ho pels diferents camins, contemplant zones de cultiu típic mediterrani, zones de pineda i observar el sistema de cases de camp típiques de la zona.

Festes:

Se celebren a mitjan mes d'agost, destacant els actes següents: música en viu, celebració de la missa, així com concursos per a xiquets i adults.