1. Portada /
  2. Sant Valentí a Benissa /
  3. Ruta de les Ermites /
  4. Ermita de Benimarco
tornar

Ermita de Benimarco

En honor a Sant Jaume

Accés:

A 4 Km. de Benissa. Agafem des de Benissa la carretera en direcció cap a la Fustera (platja), fins a arribar a un encreuament a l'esquerra amb un indicatiu de Benimarco, i a un 1 Km. aproximadament, a una gran plaça amb una creu central, estant l'ermita al fons de la plaça.

Descripció:

Data de 1884. Es troba just en el límit amb el municipi de Teulada. Es tracta d'una ermita reconstruïda i té la particularitat de pertànyer als municipis de Benissa i Teulada. A la seua esquerra i separada d'aquesta, tenim el que en el seu dia van ser les escoles. Des d'ací tenim unes vistes impressionants sobre una franja del litoral. D'ací podem eixir per la urbanització Montemar cap a les cales o platges de Benissa. Aquesta és una zona amb alta densitat demogràfica a causa de la gran quantitat de xalets que s'han anat construint.

Festes:

Les festes se celebren a finals de juliol i són compartides amb la població veïna de Teulada. Els actes més destacats són: La "Entrada de la Murta" i plantació del pi, tir de trons, cercaviles, misses, degustació de productes típics, carreres de galls i cucanyes, "mascletà", vaquetes i berenars populars entre d'altres.