1. Portada /
  2. Descobriex Benissa /
  3. NaturSport /
  4. Snorkel /
  5. Ruta 3: Els Pinets
tornar

Ruta 3: Els Pinets

CARACTERÍSTIQUES:

  • ⚠️ Profunditat màxima: -4m
  • ⏱️ Duració: 20'
  • 🧭 Orientació: S
  • 🌱 Biòtops: arena - roques - posidònia
  • 📍 Accés: Av. La Marina, km 3,5. En aquest punt veuràs un senyal indicatiu de la Cala dels Pinets. Després d'aparcar el vehicle cal descendir a peu pel C/ dels Pinets. En aplegar a les escales, a mà esquerra hi ha un mirador des del qual s'albira una inoblidable panoràmica del Penyal d'Ifach. Des d'ací, baixant les escales s'arriba a aquesta nova porta a la mar.
Les praderies de posidònia serveixen de guarderia als alevins i de pastura a les vistoses i ordenades salpes.
Encara que les possibilitats de tub respirador són àmplies, et proposem començar la ruta des de l'extrem esquerre de la cala, on una llengua de roca se submergeix en l'aigua formant una plataforma rocosa a poc més de mig metre de profunditat. Segons ens separem de la costa van fent la seua aparició formacions rocoses que, a manera d'illots submergits, es troben entapissats de posidònia i acolorides algues. Ací troben refugi xicotets i vistosos peixos com les julies i les donzelles, els fredis, les salpes i les castanyoles. D'aquesta manera, anem dibuixant un cercle obert que ens porta fins a la part dreta de la cala on, pròxims a la costa, sorgeixen grans roques polides i pedres de despreniment fins a arribar de nou al punt d'inici.
A la Cala Pinets observarem tres entorns submergits diferents, cadascun amb la seua vida típica. En primer lloc, les zones d'arena on es camuflen xicotetes palaies i on patrullen els llobarros i les llises. A continuació, els fons durs de roca, en les clivelles de la qual troben recer els peixos i xicotets crancs o polps. I, en tercer lloc, les prades de posidònia que serveixen de guarderia als peixos alevins i de pastura a espècies com les vistoses i ordenades salpes.

 

Premis mediambientals:

Cala: ISO 9001 i 14001

Serveis i activitats:

Snorkel, Vela, Surf, Caiac, Senderisme, Pàrquing, arena i roques.