1. Portada /
  2. Descobriex Benissa /
  3. Cultura /
  4. Monuments i museus /
  5. Ajuntament
tornar

Ajuntament

Aquest edifici de finals del S.XVIII ha passat de ser l'antic Hospital Municipal a Casa Consistorial després d'una cuidada restauració

El Consistori es troba en la 📍 Plaça del Portal, nom que fa referència a una de les portes que donava accés al recinte emmurallat de la població. Fins als anys 70 del segle passat, en aquest punt es podien apreciar els vestigis de la muralla i de la porta principal d'entrada a la vila.

Plaça del PortalL'edifici que ocupa l'Ajuntament va ser erigit en 1790 per a exercir les funcions d'Hospital Municipal i alberg de pobres i necessitats. Quasi dos segles després, una profunda rehabilitació va fer possible el canvi de funcions d'aquest noble edifici.

L'altre noble edifici que apunta a la plaça és el de la Fundació Abargues. Es tracta d'una antiga finca propietat de sor Luisa Vives Abargues, pertanyent des de molt curta edat a la Congregació de les Germanes del Loreto. A la seua mort, en 1937, va cedir tots els seus béns a fins benèfics, constituint-se la seua Fundació per a vetlar per l'educació cristiana dels xiquets i joves de Benissa i la seua comarca.

Al centre d'aquesta plaça hi ha una creu de pedra tosca construïda en 1974. Ens recorda a la primitiva Creu de Terme que allí s'alçava, monument que serveix per a indicar el lloc on finalitza el terme d'una vila o ciutat.