1. Portada /
  2. Descobriex Benissa /
  3. Cultura /
  4. Monuments i museus /
  5. Sala del Consell. Centre...
tornar

Sala del Consell. Centre d'Interpretació

D'estil renaixentista i caracteritzat per unes grans arcades de pedra, és un dels edificis històrics més importants del municipi

L'edifici

Aquest edifici va ser construït a la fi del segle XVI en ple centre de la Vila Vella, en l'antic Carrer Major. La seua principal funció va ser la de magatzem per a la contractació i venda de blat, comerç de vital importància durant l'edat mitjana. Més tard va canviar les seues funcions a Casa de la Vila (el que hui seria l'Ajuntament), allotjant en les seues estretes sales al Consell, l'arxiu, la presó i els càrrecs administratius de l'època. Ja en el segle XX va servir com a escola unitària (de Primeres Lletres i Acadèmia de Batxillerat). En el seu interior es conserva una màquina per a descorfar ametles, inventada i patentada per l'industrial local Silvestre Ivars, que va obtindre un gran èxit en els anys 30 del segle passat.

Centre d'Interpretació

La població de Benissa posseeix una extensa història i patrimoni. Prova d'això són les inesborrables petjades que des del neolític ens han sigut llegades, algunes de les quals es poden contemplar a simple vista en un passeig pel municipi.

La necessitat per part de l'ajuntament de Benissa, de posar en valor estes troballes i dotar d'una interpretació rigorosa però didàctica de la nostra història, planteja la voluntat de realitzar un Centre d'Interpretació de la Ciutat que pose a l'abast dels ciutadans i visitants tot este coneixement.

L'emplaçament en el qual es desenvoluparà el museu és l'edifici de la Llotja també conegut com a Sala del Consell.

L'objectiu principal d'este Centre d'Interpretació és difondre la història

de la ciutat de Benissa i la posada en valor del seu patrimoni, un altre objectiu és el de generar interés a descobrir, més enllà d'este centre, la ciutat i el seu entorn posant en valor diferents rutes i visites experiencials.

Tenint en compte les característiques dels potencials usuaris, com són la diversitat d'edat, cultura i nacionalitat, al costat de les limitacions de l'espai expositiu, els continguts es limiten al que considerem bàsics i comprensibles.

Però la proximitat del Centre a altres entitats com la Casa de Cultura, l'Arxiu Municipal i la Biblioteca Municipal, permeten que el visitant més àvid de coneixement, puga ampliar informació en estos altres llocs.

Per això, este Centre d'Interpretació pretén posar en valor el patrimoni cultural material i immaterial, per a conèixer la història dels nostres ancestres i mantenir viva la memòria de Benissa, així com estimular en els seus visitants, l'interès per conéixer-la.

Adreça:

📍 C/ Puríssima, 41