1. Portada /
  2. Descobriex Benissa /
  3. Cultura /
  4. Monuments i museus /
  5. Antic Casal dels Joves
tornar

Antic Casal dels Joves

Aquest edifici del S.XVI ha exercit tant de llotja com de consistori fins a reconvertir-se en seu municipal dels serveis de joventut

Aquest és l'antic edifici que ocupava l'Ajuntament. Es tracta d'una construcció que ha patit nombroses reformes, però l'origen de les quals es remunta a la meitat del segle XVI. Inicialment va exercir funcions administratives i comercials. Les plantes altes servien per a emmagatzemar blat (el Pósit) i com Sala del Consell i Cort de Justícia. En els baixos, oberts a manera de llotja, se celebraven mercats. I en el soterrani se situaven les presons. De fet, en les parets d'unes cel·les es conserven alguns dibuixos amb figures de vaixells que van poder ser realitzats per pirates capturats. No obstant això, en l'actualitat aquest espai no pot ser visitat.

Des de 1860 i fins a 1981 l'edifici es va dedicar per complet a albergar l'Ajuntament i, encara hui, moltes persones majors coneixen l'edifici com La Sala, nom que se li donava al consistori.
En traslladar-se en 1981 la seu de l'Ajuntament a l'edifici de l'Antic Hospital, en aquest monument que ens ocupa es van dur a terme els treballs de restauració per a recuperar el primitiu aspecte de l'immoble. Des de 1987 a 2023, era conegut com el Casal dels Joves, perquè albergava els servicis municipals de Joventut. Actualment alberga els servicis municipals de Servicis Socials.

Adreça:

C/ Francisco Sendra, 2