1. Portada /
  2. Descobriex Benissa /
  3. Cultura /
  4. Monuments /
  5. Convent dels Pares Franciscans
tornar

Convent dels Pares Franciscans

En 1611 s'estableixen al poble un grup de Franciscans fundant el Convent de la Immaculada Concepció que s'inaugurava el 23 de setembre de 1613.

En aquell temps, la fundació del convent va suposar l'extensió del municipi cap a l'Oest i poder disposar d'un nou baluard on protegir-se dels atacs pirates, tan habituals en aquella època.

Es tracta d'un edifici molt sobri, de murs robusts, d'arquitectura amb reminiscències renaixentistes. La portalada de l'església està tractada a
manera de retaule, format per dos cossos: el primer, conformat per la porta amb un arc enquadrat per dues columnes sobre pedestal i, el segon, per una capella emmarcada amb dues pilastres, que allotja una imatge de la Immaculada, i dues piràmides amb boles, que denoten la influència de l'arquitectura Herreriana.

De l'edifici destaquen la torre campanari i el claustre, restaurats el 1992. Dins  l'església trobem un interessant retaule i un xicotet museu on es poden veure objectes procedents del mateix convent, de l'antic Col·legi Seràfic o de records i donacions realitzades pels mateixos frares residents al llarg de la seua llarga història.

Adreça:

C/ Pare Zacarías, 27