1. Portada /
  2. Descobriex Benissa /
  3. Cultura /
  4. Monuments i museus /
  5. Convent dels Pares Franciscans
tornar

Convent dels Pares Franciscans

D'arquitectura renaixentista, sobri i amb robustos murs, la seua construcció va suposar l'ampliació de la localitat cap a l'Oest

En 1611 un grup de Franciscans es va assentar a Benissa i a penes dos anys més tard, el 23 de setembre de 1613, s'inaugurava el Convent de la Immaculada Concepció.

En aquell temps, la fundació del convent va suposar l'extensió del municipi cap a l'Oest, així com disposar d'un nou baluard on protegir-se dels atacs pirates, molt habituals en aqueixa època.

Es tracta d'un edifici d'arquitectura renaixentista, molt sobri i amb robustos murs. En la façana principal, l'accés a l'església està compost a manera de retaule. En el cos inferior se situa la porta sota un arc enquadrat per dues columnes sobre pedestal. Mentre que el cos superior el conforma una fornícula –emmarcada per dues pilastres– que alberga una imatge de la Immaculada, i dues piràmides coronades amb boles, que denoten la influència de l'arquitectura herreriana.

De l'edifici destaquen la torre campanar i el claustre, tots dos restaurats en 1992. Dins de l'església trobem un interessant retaule i un xicotet museu on es poden veure objectes procedents del propi convent, de l'antic Col·legi Seràfic o de records i donacions realitzades pels frares residents al llarg de la seua llarga història.

 

Adreça:

C/ Pare Zacarías, 27