1. Portada /
  2. Descobriex Benissa /
  3. Cultura /
  4. Monuments i museus /
  5. Basílica Menor de la Puríssima X...
tornar

Basílica Menor de la Puríssima Xiqueta i Sant Pere Apòstol

La nova església, construïda en estil neogòtic de 1902 a 1929, és el símbol de Benissa per excel·lència

En 1902 es van iniciar les obres de construcció del nou temple parroquial de la Puríssima Xiqueta. I gràcies a les donacions de particulars i a la col·laboració de tots els ciutadans de Benissa, en 1929 ja s'inaugurava aquesta nova església que acabaria substituint a la vella església fortalesa de Sant Pere Apóstol.

Es tracta d'un edifici d'estil neogòtic de tres naus. En ell destaca la bellesa del seu cimborri central –claraboia de l'interior de l'església, en el centre del creuer– i el seu altar, del qual crida l'atenció el reliquiari que conté un quadre pintat amb la imatge de la Puríssima Xiqueta, atribuïda a l'escola del pintor Juan de Juanes.

Cada any, les festes patronals de Benissa se celebren en honor de la Puríssima Xiqueta el quart diumenge d'abril. Un dels seus esdeveniments més celebrats és la processó que es realitza amb l'esmentada imatge de la verge. Per a això s'ha ideat un espectacular sistema hidràulic que baixa amb comoditat el reliquiari fins a l'altar, per a després col·locar-lo sobre les andes processionals. Aquest acte és conegut com "La Baixada de la Puríssima".

Adreça:

C/ Fray Humilde Soria, 3

Horari