1. Portada /
  2. Què fer /
  3. Estima la mar
tornar

Estima la mar


Els quatre quilòmetres del litoral benissero són la quinta essència mediterrània

Amb les seves cales turqueses entre penya-segats escarpats i esquitxats de vegetació i viles. La carretera que recorre aquesta costa és sinuosa i convida a fer constants alts en el camí per a descobrir cadascun dels seus racons.

La millor manera de descobrir aquesta costa és seguint el seu passeig ecològic.

Es tracta d'una ruta dividida en diversos trams i que pot fer-se al llarg de tot l'any, perquè en cada estació ofereix un encant diferent i el seu recorregut és senzill.

El passeig ecològic és una excursió que no et pots perdre si véns a Benissa. El punt de partida és la 📍 Tourist Info Benissa Platja – Aula de la Mar que és a la Casa dels Cent Vents. Consta de dos itineraris, nord i sud, senyalitzats amb panells informatius que narren diversos detalls de la història i les tradicions locals, i de la riquesa botànica i geològica del lloc.

 

Senderisme subaquàtic

Les característiques del litoral de Benissa, amb aigües netes i cales poc profundes, són perfectes per a la pràctica del busseig sense botella, el snorkel.

Aquesta divertida i saludable activitat és òptima per a conéixer els interessants fons marins de Benissa, amb les seues extenses prades submarines de posidònia que s'alternen amb fons rocosos.

Per a practicar el snorkel només fan falta unes ulleres de bussejar, aletes i tub per a respirar. Podeu recórrer sis rutes que hem dissenyat per les nostres cales i platges:Les BassetesLa FusteraEls PinetsLa LlobellaL’Advocat El Baladrar.

La profunditat varia entre els 3 i els 8 metres i el temps per a fer el recorregut varia entre els 20 minuts de la cala Els Pi­nets fins els 35 minuts que es necessiten per a recórrer L’Advocat.

No vos ho perdeu…

Esports nàutics

Si disposeu de temps en la vostra estada a Benissa podeu portar a terme cursos de busseig, caiac, vela en les seues diferents modalitats i SUP. Hi ha escoles per a tots aquests esports nàutics al Club Nàutic Les Bassetes i la Cala Fustera.

Flora i fauna subaquàtica

Els fons marins estan compostos per prats de posidònia, formacions rocoses i arena fina. Esbarts de llisses, peix de roca com el tord, la verada o el llavió així com polps, estreles de mar o dorades es poden veure en el ric patrimoni biomarí de Benissa.