1. Portada /
  2. Descobriex Benissa /
  3. Cultura /
  4. Esdeveniments /
  5. Viu la Pasqua a Benissa
tornar

Viu la Pasqua a Benissa

Enguany, et convidem a viure la Pasqua d'una manera única amb el nostre programa especial "*Viu la *Pasqua a Benissa". Del 22 de març al 8 d'abril, t'esperem perquè gaudis al màxim d'una varietat d'activitats culturals, festives, comercials i gastronòmiques en el nostre encantador centre històric.

Descarrega't el programa ací

Els 4 millors plans per a gaudir la Pasqua a l'aire lliure a Benissa

 

Del 28 de març al 8 d'abril

 

1. VIATGE A LA BENISSA MEDIEVAL

Visita la Benissa medieval i gaudix d'una autèntica Pasqua benissera.

🧐 NO ET PERDES L'INTERIOR DELS NOSTRES MUSEUS:

  • Casa-Museu Abargues: Dimarts, dijous i dissabtes: 10.00 - 14.00h | Divendres:17.00 - 20.30h. TANCAT: Dilluns, dimecres, diumenges i festius

 

Per als amants de les processons, descobrix la programació de la Basílica Puríssima Xiqueta i les seues confraries.

 

2. ASSABORIX LA BENISSA GASTRONÒMICA MÉS PASQÜERA

Assaborix l'essència culinària única de Benissa durant la Pasqua, explorant una experiència gastronòmica inoblidable. Els restaurants locals es visten de celebració per a oferir el millor de la cuina tradicional pasquera, on els sabors autèntics i les receptes centenàries es fusionen per a crear un festí per als sentits. Exquisits plats com el all i pebre de rap o el arròs del senyoret, una opció clàssica, fins a delícies locals com el clafoll de ceba amb anxova o les coques d'embotit, l'oferta gastronòmica de Benissa durant la Pasqua captiva als comensals amb la seua autenticitat i qualitat. Embarca't en un viatge culinari que sens dubte farà la teua estada a Benissa siga inoblidable!

3. AVENTURA A L'AIRE LLIURE PER A TOTA LA FAMÍLIA: #BenissaNatursport

Connecta't amb la naturalesa i descobrix la bellesa de Benissa en família. Uneix-te a les nostres emocionants activitats a l'aire lliure, visita el nostre Passeig Ecològic i descobrix aspectes de la cultura i història local, així com la fauna, riquesa botànica i geològica.

 

A més, et proposem gaudir de RUTES per a tota la família:
🥾Senderisme:

🚲Bici:

No hi ha millor manera d'experimentar la verdadera essència del nostre poble!

 

 

4. BERENEM LA MONA? jocs tradicionals

Una de les TRADICIONS EN FAMÍLIA de la comarca consistix a preparar el teu cabasset (cabàs) amb el típic berenar de Pasqua, que inclou la tradicional Mona de Pasqua (disponible en fons locals) i embotits, com la llonganissa de Pasqua (llonganissa) que es pot adquirir en les carnisseries benisseres. Posteriorment, es gaudix d'este berenar en companyia de familiars i amics a l'aire lliure el Diumenge de Pasqua. A continuació, et proposem alguns dels berenadors situats en les zones verdes disseminats per tot el terme.

SABIES?

La MONA DE PASCUA està elaborada de panou i un ou dur al mig. Si s'elabora a casa, és comú que els xiquets pinten els ous de colors. Una tradició associada amb esta delícia, quan es menja la mona, és la de llevar l'ou i dirigir-se al company més pròxim per a recitar:

Ací em pica (assenyalant un muscle amb l'ou),

ací em cou (assenyalant l'altre muscle),

ací em menge la mona (apuntant cap a la boca amb l'ou)

i ací et trenque l’ou (trencant l'ou dur en el front del company).

Culmina la vesprada fent volar el teu COMETA. Et recomanem els llocs idonis per a volar-la:

 

No perdes l'oportunitat de viure la Pasqua d'una manera única a Benissa. Descàrrega el nostre programa complet per a obtindre més detalls i unix-te a nosaltres per a una celebració plena de cultura, gastronomia i diversió. T'assegurem que la teua visita serà una experiència que recordaràs per sempre! T'esperem amb els braços oberts a Benissa!