1. Portada /
  2. Blog /
  3. Què veure en Moraira i què fer en M...
tornar

Què veure en Moraira i què fer en Moraira i voltants

Moraira és un nucli urbà, que pertany administrativament al municipi de Teulada, ubicat en ple litoral del nord d’Alacant, comarca de la Marina Alta. En el següent post trobaràs informació sobre que veure en Moraira i que fer en Moraira i voltants, així com conèixer els pobles prop de Moraira. Recòrrer el nucli urbà de Moraira és conèixer l’art i la tradició pesquera. En el carrer Mar podem veure la taula de l’Antiga Llotja de peix, un poc més avant destaca el margenot. Passejar pel Carrer Magatzems, el més antic de Moraira, ens fa recordar els temps del raïm-pansa (S.XIX), d’esta època és també l’Església Parroquial de la Mare de Déu dels Desamparats.

Entre les coses que fer en Moraira, destaca la visita a la Torre de Guaita Cap d’Or (S.XVI), a la que es pot accedir des de la Platja del Portet per un agradable passeig de 30 minuts. La segona cosa que pots fer en Moraira es veure el seu Castell, un fortí del S.XVIII que domina la Platja de l’Ampolla.

Pobles prop de Moraira

Un dels pobles prop de Moraira és Benissa, un enclavament privilegiat en el que poder gaudir de mar i muntanya, amb un centre històric al que traslladar-se a altra època.

El passeig ecològic de Benissa

Si continuem per la costa per la carretera Moraira-Calpe arribarem a Benissa. La nostra primera parada és la Cala Baladrar, una cala rodejada de pins, que en estiu conta amb un xiringuito. Un poc més avant ens trobarem amb la Platgeta de l’Advocat, punt des del qual podem iniciar el passeig ecològic de quasi 4 km que connecta la costa de Benissa. Al llarg d’este passeig ens anirem trobant amb panells explicatius que ens parlen de la flora i la fauna. La següent cala que podem visitar és la Cala la Llobella, la més tranquil·la i salvatge de totes. Si continuem, arribarem a la Cala Pinets, una xicoteta cala de cudols i roca amb molt d'encant. La següent es tracta de la Platja la Fustera, la platja estrela de la costa de Benissa, en estiu disposa de servei de socorrisme així com de cadira anfibia i crosses per al bany adaptat. Per a finalitzar el nostre passeig, podem parar en l'Oficina de Turisme de Benissa Playa i informar-nos de que fer en Benissa i voltants, seguint el sender arribarem al final de la ruta, la Badía de les Bassetes, on s'ubica el Club Nàutic. A partir d'este punt es pot continuar fins a Calp per la costa.

Este passeig ecològic és una de les coses que fer en Moraira i voltants i no pots perdre’t la visita a Benissa, el poble prop de Moraira que has de veure.

El centre històric de Benissa

Altre dels llocs que veure prop de Moraira és el centre històric de Benissa, d’origen medieval, alberga gran varietat de monuments. El més destacat de tots és l’Eglésia de la Puríssima Xiqueta, un edifici religiòs d'estil neogòtic construït gràcies a la donació de particulars i a la col·laboració de ciutadans de Benissa entre el 1902-1929, substituïnt a l'antiga que s'ubicava en la Placeta de l’Església Vella un racó amb molt d'encant. Respecte a monuments de caràcter civil, predominen una gran varietat de cases senyorials per tot el centre històric de Benissa, especialment pel Carrer la Puríssima i el Carrer Desemperats.

A la primera trobem la Casa Palau dels Andrés (actual Seu Universitària), les Cases del Batlle o la Casa dels Torres, que destaquen pels seus enreixats i l'ús de la pedra tosca. En el segon carrer, trobem la casa d'una de les famílies terratinents més influents de Benissa, la Casa Abargues, una casa-palau que actualment es pot visitar.

Si vols conéixer els pobles prop de Moraira, una visita obligada està al poble de Benissa.