1. Portada /
  2. Blog /
  3. Un pla per a curiosos: El Mercat...
tornar

Un pla per a curiosos: El Mercat dels Porxes de Benissa

Benissa, municipi al nord de la província d'Alacant, té moltes coses per descobrir i una d'elles és el seu Mercat dels Porxes, que se realitza el segon dissabte del mes.

El Mercat dels Porxes

Mercat que es desenvolupa en la Plaça Jaume I, on antigament s'ubicaven els coneguts Porxes, espai cobert on es feia el mercat. Conta la memòria oral, que uno d'estos porxes va ser destruït en la Guerra Civil per un tanc que anava conduït per un Brigadista Internacional.

Punt d'encontre del slow food

Este mercat, punt d'encontre de les persones que segueixen la filosofia slow food, es tota una referència per a aquells que consumeixen productes de proximitat o km 0. Una moda que preté consumir productes de tempora, propers al lloc on es viu, reduïnt la petjada ecològica. Es tracta per tant, d'un consum responsable i sostenible amb el medi ambient, ja que molts productes que trobem al Mercat dels Porx no han sigut tractats amb abonaments químics.

Productes ecològics i artesania

Entre els productes que podem trobar tenim productes ecològics com frutes i hortalises, formatges, embotits, mel, oli, vi, cervesa artesanal... El mercat de productes alimentari es complementa amb artesania com nines, pitets per a xiquets, ceràmica, polseres i carteres de pell, bijuteria...

A més de poder adquirir estos productes ecològics i d'artesania, pots gaudir de música en directe, danses populars, tallers artesanals o teatre infantil amb titelles, la qual cosa li dona un ambient molt particular a este mercat.

Visita la Catedral de la Marina i el centre històric de Benissa

Per un altre costat, i ja que et trobes en Benissa, et recomanem visitar la Catedral de la Marina, que es troba al costat del mercat, una església neogòtica de principis del SXX, que destaca per ser una de les esglésies més grans de la comarca de la Marina Alta. Endinsa't al centre històric de Benissa i visita els seus racons que et traslladaran a una altra època.

Per últim, si véns a gaudir de Benissa en estiu, els diumenges de Juliol pots gaudir en l'aparcament de la Platja la Fustera del Mercat de la Terra, un mercat molt paregut al dels Porxes, però amb l'entorn com a única diferència.

T'animem a que ens visites, no anem a defraudar-te.