1. Portada /
  2. Blog /
  3. 3 caps de setmana diferents a...
tornar

3 caps de setmana diferents a Benissa: Fira i Porrat de sant Antoni

Una de les festivitats especials de la Comunitat Valenciana és el dia de sant Antoni Abat , unes festes que a Benissa estan molt arrelades i a més declarades d'interés turístic local.

Sant Antoni: unes festes molt arrelades a Benissa

La fira de sant Antoni és molt coneguda pels voltants de Benissa, és una de les més grans de la Comunitat Valenciana, una fira única que et recomanem visites.

Fira i Porrat de sant Antoni

La Fira es desenvolupa del segon al quart cap de setmana de gener. Durant anys va ser el centre comercial de la comarca, on s'intercanviava guanyat. Ara compta amb atraccions firals, benedicció d'animals, fires de bestiar, mercat medieval i gran diversitat d'activitats culturals i esportives.

Et detallem la programació…

La fira arranca el divendres, moment en el qual s'obrin les atraccions per als xiquets. El primer dissabte, és el dia de la crema de la foguera, aqueix dia hi ha menjar popular amenitzat amb música tradicional valenciana. El dissabte a la vesprada s'inaugura la fira de manera oficial i a la nit es crema la tradicional foguera.Quin és l'origen de la foguera de sant Antoni Abad?Fem un incís en la programació per a explicar-vos l'origen d'aquesta festa. En l'antiguitat aquesta celebració es realitzava per a commemorar el solstici d'hivern i honrar al sol. El foc simbolitzava a la vida, la purificació i la renovació, a més es retia homenatge als animals que eren fonamentals per a la vida diària, ja que servien d'aliment, de mitjà de transport i treball en les tasques del camp.

Continuem…

El primer diumenge es realitza una cavalcada de cavalleries i carruatges i un cercaviles d'animals de companyia i mascotes, un acte molt acolorit i variat que no et pots perdre i que precedeix a la coneguda com a benedicció dels animals. Un altre acte que cal destacar és el túnel del vi, un acte que es realitza en el Passeig Dolores Piera en el qual podràs degustar vi i tapes. T'ho recomanem 100%!

Entre els actes que es realitzen es troben exposicions de cotxes antics i cotxes nous, exhibició d'ocells, fira ramadera i un espectacular mercat medieval, que recorre el principal carrer del centre històric: el Carrer la Puríssima.

T'ho perdràs?

Casa-Museu Abargues

Durant la Fira i Porrat de sant Antoni, tens la possibilitat de visitar aquesta casa senyorial del SXVIII-XIX immersa en ple centre històric. Una casa que conserva el mobiliari original i que ens mostra com vivien les famílies adinerades de Benissa.