1. Portada /
  2. Blog /
  3. Viu, sent, riu, mira, somia,...
tornar

Viu, sent, riu, mira, somia, desconnecta, contempla… estàs a Benissa!

Gaudeix de la seua mar, de les seues cales, dels seus quiosquets, dels seus esports aquàtics. Descobreix el seu interior, amb les seues rutes, les seues senderes aïllades i la seua fauna i flora salvatge visible en Bèrnia, en Oltà i en la Solana.

Moltes vegades dubtem sobre quina destinació triar en vacances. Dubtem si anar-nos a la mara la muntanya, si buscar un lloc on regne el silenci i la calma o potser buscar la bullícia i l'enrenou de propostes festives, culturals i gastronòmiques. Propostes més urbanites o més campestres. Altres vegades, en canvi, ho tenim claríssim. Volem una mica de tot.

Si aqueix és el teu cas, benvingut a Benissa. Perquè ací t'esperem tot l'any, més enllà del fervor estiuenc. Perquè les nostres propostes no caduquen i cada mes es renoven. Perquè  la mar es viu tot l'any, i l'interior, també. Coneixes la ruta del moscatell? S'endinsa per camins agrícoles que travessen les nostres preuades vinyes de raïm moscatell. Saps el que són els riuraus? Són una dels nostres senyals d'identitat. Són aqueixes construccions rectangulars i d'arcs porticats molt típics de la nostra comarca. A l'origen servien per a assecar la pansa. Hui qualsevol vila amb solera que es pree presumeix d'ells i passejant per les nostres partides rurals podràs veure molts.

També pots anar a contemplar una alba en les caletes de la nostra costa i sentir la connexió amb la natura. O buscar una posta de sol en Bèrnia o en Oltà, per a portar-te una bella postal d'aquest terrer rocós en el qual la vista sempre acaba perdent-se al Mediterrani.

Has provat el putxero de polp? I l'arròs del senyoret? Pots fer un tast gastronòmic i després fer la digestió en una hamaca bressolat per la suau brisa mediterrània. I, si pel dia fa massa calor, aprofita els últims instants de la vesprada per a recórrer els estrets carrerons empedrats del centre històric i conéixer una mica més de la nostra història mil·lenària. La seua conservació és excel·lent. Moltes de les seues cases nobles i senyorials són hui museus o edificis que acullen instal·lacions municipals, de manera que es poden visitar i així portar-te un record d'allò més autèntic sobre la història del municipi.

Perquè una cosa és clara, si decideixes passar ací les teues vacances, no tindràs temps per a avorrir-te. Ara bé, oblida't de les presses i les tensions. Respira l'aire pur, tant de mar com de muntanya, i viu la teua pròpia experiència. Deixa't portar.

#estiu2021 #mesquesoliplatja #estiuinoblidable #disfrutal'estiu #benissasostenible #estiuresponsable #*benissamediterrànea