1. Portada /
 2. Descobriex Benissa /
 3. NaturSport /
 4. Senderisme /
 5. Passeig ecològic 👨‍👩‍👧
tornar

Passeig ecològic 👨‍👩‍👧

Desperta els sentits i sent el Mediterrani mentre recorres aquest sender que descobreix els racons més bonics del litoral

Els quatre quilòmetres de costa benissera són sinuosos i escarpats, amb penya-segats i recol·lectes cales en les quals la vegetació arriba pràcticament fins a la riba de la mar. Aquest escenari, de gran bellesa, està recorregut quasi íntegrament per un passeig ecològic.

Es tracta d'un sender senyalitzat i dotada de panells divulgatius que ens descobreixen aspectes de la cultura i història local, així com informació sobre el seu origen geològic i la fauna i flora que el poblen. El recorregut queda dividit en diversos trams i es pot realitzar durant tot l'any. Pot fer-se sencer o simplement fer una passejada per un dels seus itineraris ambientals, fins a una cala.

📍 Inici de la ruta: Tourist Info Benissa Platja - Aula de la Mar | 38°39'49.2"N 0°05'15.0"E

Duració: 45’-1 h | Distància: 3,5 km | Grau de dificultat: baixa

Tourist Info Benissa Platja - Club Nàuti­c Les Bassetes. 0,6 kms

Aquest trajecte ens descobreix aspectes interessants del patrimoni natural i cultural, perquè passa per una antiga pedrera d'extracció de eolianita, comunament coneguda com a “pedra tosca”. Era utilitzada per a la construcció d'edificis com la Sala del Consell (S. XVI). El recorregut cobreix una micro reserva mediambiental amb espècies botàniques singulars, com la jarilla de cap de gat i el timó capgròs. Quant als seus serveis, en el destí final trobem el Club Nàutic Les Bassetes, dos restaurants, una escola de vela i una altra de busseig.

Tourist Info Benissa Platja - Cala Advocat. 2,9 kms

Des d'ací, la primera parada del camí és lala platja de la Fustera, una xicoteta ancorada d'arena amb molt d'encant que s'obri entre dos penya-segats. Compta amb serveis com el de bar tot l'any, parc de jocs per a xiquets, zona de berenador i socorrista i activitats nàutiques a l'estiu. Els seus fons cristal·lins estan dominats per la posidònia i són perfectes per al busseig.

L'itinerari prossegueix fins a aconseguir la Cala dels Pinets, xicoteta i de caràcter salvatge. Posseeix cudols i grans roques planes. A l'estiu es pot fer una excursió fins a arribar a la Mar Morta i Roques Negres, zona de gran interés paisatgístic i geològic. Recorda portar escarpins!

La ruta continua per l'interior fins a enllaçar amb la següent cala. El recorregut està senyalitzat amb marques blaves i blanques. Comença en la C/ Pinets en direcció a l'Av. La Marina, únic tram asfaltat, i contínua per la dreta, per un camí que limita amb la zona verda de Fanadix, on hi ha una pineda amb àrea de pícnic (banys públics, taules, parc infantil i parc biosaludable). Seguint els senyals, la senda s'endinsa per una zona no urbanitzada que creua el barranc de la Llobella fins a arribar al C/ Camamirla, que dona accés a la Cala de la Llobella.

En aquest punt, ens desviarem a la dreta per a visitar la Cala de la Llobella . És de cudols i de difícil accés, per la qual cosa sol estar molt tranquil·la. És perfecta per a nadar i bussejar. Després tornarem al punt del desviament per a continuar cap a la Platgeta de l’Advocat. Posseeix un xicotet espigó que la protegeix de l'onatge, un meravellós entorn submarí i una xicoteta platja d'arena. A l'estiu compta amb un baret.

Des d'ací, la ruta prossegueix en sentit nord per una zona d'espectaculars penya-segats que són un preciós balcó natural al Mediterrani. El passeig acaba al Parc Biosaludable, on es pot fer gimnàstica en les seues màquines d'exercici mentre es gaudeix de les magnífiques vistes. En els voltants hi ha una zona verda que és refugi de diferents espècies típiques mediterrànies.

Actualment no existeix connexió a peu amb l'última de les cales, Cala Baladrar, també de cudols i amb abundant vegetació en els diferents desnivells rocosos que l'emmarquen fins a descendir a la mar. A l'origen era la desembocadura del "barranc dels Sesters" i un entrant natural la divideix en dos, la Cala Baladrar i la Goleta.

Al llarg de tot aquest recorregut costaner podràs observar en la mar una alternança entre zones on l'aigua és d'un blava turquesa amb unes altres on es perceben taques fosques. Són les nostres preuades prades de posidònia oceànica. Descobreix més sobre elles ací

Descarrega el fullet


Recomanacions

 • 🐕 Portar els gossos lligats
 • 👣 Seguir els senders
 • 🐐 Respectar la fauna
 • 💧 Portar aigua
 • 🌻 Respectar la flora
 • 👬 Anar en companyia

 

Prohibicions

 • 🔥 Fer foc
 • ⛺ Acampar
 • 🛵 Vehicles a motor
 • 🗑️ Tirar fem