1. Portada /
  2. Descobriex Benissa /
  3. Natura /
  4. Ruta de les Ermites /
  5. Ermita de Santa Anna
tornar

Ermita de Santa Anna

Accés:

L'accés a aquesta ermita, pot ser bé amb vehicle o a peu però, a causa de la proximitat, recomanem que es faça a peu, per a gaudir més del camí. Podem deixar el vehicle en la parada d'autobusos, i per darrere de la nau de Mobles Martínez, hi ha un camí asfaltat que en uns 15 o 20 min. ens portarà fins l'ermita. Al principi del camí, passarem al costat d'un antic llavador (Pou d'Avall) on hi ha una font d'aigua. Llavadors com aquest, n'hi ha en moltes partides rurals. Antigament servien per a rentar la roba, estant hui en desús. Iniciarem un descens fins l'ermita.

Descripció:

Data de 1613. La seua bonica façana en pedra tosca amb porta d'arc de mig punt. En la pedra cantonera de la dreta es va gravar la data de construcció. Té una sola nau. Davant tenim una plaça xicoteta amb una creu central. En l'interior hi ha un xicotet púlpit, un altar d'estil neoclàssic, la sagristia a l'esquerra i un cos adossat que va pretendre ser dependència per a l'ermità. Seguint per una senda arribarem a la font i el llavador. És un lloc que invita al descans i la tranquil·litat enmig d'una abundant vegetació, formada principalment per xops. Des de la plaça i mirant cap al sud, observem el barranc de Santa Anna, que s'ajuntarà amb el del Quisi, i conduirà la nostra vista cap a Oltà i part de la serra de Bérnia. Veurem conreus mediterranis com els ametlers, vinya, oliveres, etc., i a la nostra esquerra, una frondosa pineda, que reforçarà de verd aquest paisatge. A l'oest de l'ermita, veurem part de Benissa. Des de l'ermita podem caminar per camins i sendes, fins i tot hi ha la possibilitat de baixar a la població de Calp, seguint paral·lelament el Barranc del Quisi, per antigues sendes.

Festes:

La festivitat se celebra el 26 de Juliol amb els següents actes: despertada amb coets i dolçaina, missa, processó-refrigeri popular on la població porta el seu propi berenar, ball i focs artificials.