1. Portada /
  2. Descobriex Benissa /
  3. Cultura /
  4. Monuments i museus /
  5. Ermita de Santa Anna
tornar

Ermita de Santa Anna

Accés:

Es pot arribar fins ella en vehicle o caminant, però recomanem que es faça a peu, per a gaudir més del camí. Podem deixar el cotxe en la parada d'autobusos de l'entrada nord de Benissa i des d'ací prendre el camí asfaltat que sorgeix per darrere de la nau de Mobles Martínez. Al principi del camí es passa per un antic safareig (Pou d'Avall) en el qual hi ha una font d'aigua. Safaretjos com aquest, hui en desús, hi ha en moltes partides rurals. El camí prossegueix uns 15 minuts fins a aconseguir l'ermita.

Descripció:

És la més antiga de totes, perquè data de 1613. Disposa d'una sola nau i una bella façana en pedra arenisca amb porta d'arc de mig punt i la data de construcció gravada en una pedra situada al peu de la cantonada dreta de la façana. Enfront d'ella hi ha una xicoteta plaça amb una creu central. En el seu interior hi ha un xicotet púlpit, un altar d'estil neoclàssic, la sagristia a l'esquerra i un cos adossat que va pretendre ser les dependències per a l'ermità. Seguint per una senda s'arriba a una font i a un safareig.
Tot el lloc convida a l'assossec, escoltant el suau so de l'aigua brollar de la font, enmig d'una abundant vegetació, formada principalment per xops. Des de la plaça de l'ermita i mirant cap al sud, s'observa en primer pla el barranc de Santa Ana, que s'ajunta amb el del Quisi i condueix la nostra vista cap a Oltà i la Serra de Bèrnia al fons.

En tota aquesta zona el paisatge es compon d'extensions abancalades de cultius mediterranis com a ametlers, vinya, oliveres, etc. A l'esquerra sorgeix un bell i frondosa pineda i a l'oest es veu part de la població de Benissa. Des de l'ermita sorgeixen diversos passejos, i existeix la possibilitat de descendir fins a Calp, seguint les sendes del barranc del Quisi.

 

Festes:

La seua festivitat se celebra el 26 de Juliol amb una despertà amb coets i dolçaina, una missa, una processó i un refrigeri popular on la població porta el seu propi berenar. La jornada acaba amb un ball i focs artificials.