1. Portada /
  2. Descobriex Benissa /
  3. Cultura /
  4. Monuments i museus /
  5. Ermita de Pedramala
tornar

Ermita de Pedramala

En honor a Sant Vicent Ferrer

Accés:

Des de Benissa es pren la carretera de la Fustera en direcció cap a Calp fins a arribar a un encreuament a la dreta amb l'indicatiu de Pedramala. Des d'ací, a uns 400 m veurem el senyal de “ermita de Pedramala” a la nostra esquerra.

Descripció:

Data del S. XIX. Calada en blanc i coronada amb un campanaret, el més destacat d'ella són les seues meravelloses vistes. Posseeix una àmplia plaça amb un enorme pi i una creu. I seguint la carretera d'accés a l'ermita s'arriba també a les antigues escoles d'aquesta partida.

Pedramala, amb els seus 245 m sobre el nivell de la mar, és un mirador privilegiat amb vista que aconsegueixen des del penyal d'lfach fins al Puig de la Llorença, deixant al mig tota la serpentejant costa que recorre Calp, Benissa i Moraira.

Si visitem aquesta ermita al matí tindrem la cara visible del penyal d'lfach il·luminada directament pel sol, ressaltant encara més la seua bellesa.

Festes:

Les seues festes se celebren a mitjan juliol i els seus principals actes consisteixen en sopars populars, "entrá de la Murta", actuacions musicals, missa i focs artificials.