1. Portada /
  2. Descobriex Benissa /
  3. Cultura /
  4. Monuments i museus /
  5. Ermita de Benimarraig
tornar

Ermita de Benimarraig

En honor a Sta. Tereseta del Xiquet Jesús.

Accés:

Per a arribar a aquesta ermita cal seguir la carretera N-332 en direcció a Calp, fins a prendre, als 2,5 km, un desviament a la dreta que acaba en la plaça on està l'ermita.

Descripció:

Data del S. XIX i és la de més recent construcció. El seu accés no està enfront de l'altar, sinó que queda a la dreta de l'entrada, mentre que la seua campana queda a l'esquerra, al contrari també que en les altres ermites que la porten damunt de la façana principal. Una altra diferència és l'escola, que aquest cas està adossada a l'ermita. A causa de la proximitat a la població, ací no hi ha habitatge per al rector.

Des de la seua plaça, caracteritzada per un gran pi, es pot contemplar el paisatge cap al litoral, amb l'impressionant penyal d'lfach i part de la costa de Benissa i Calp. Girant la vista, podem veure Oltà, la Serra de Bèrnia i la Solana. Des d'ací sorgeixen moltes senderes que passen per cases de camp típiques i travessen per zones de cultiu típic mediterrani i zones boscoses amb pinedes.

Festes:

Se celebren a mitjan mes d'agost, destacant entre els seus actes la missa i la música en viu, així com concursos per a xiquets i adults.